Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Vyhrážanie násilím si zažilo viacero politikov na Slovensku
Zdielať na

Vyhrážanie násilím si zažilo viacero politikov na Slovensku

SLOVENSKO / Atentát na predsedu vlády Roberta Fica odštartoval ďalšiu vlnu nenávisti. Po dnešnom rokovaní Bezpečnostnej rady to povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Polícia aktuálne preveruje desiatky prípadov ľudí, ktorí sa budú pre šírenie nenávisti na sociálnych sieťach po včerajšej streľbe na premiéra, zodpovedať pred zákonom.

Robert Fico dostával vyhrážky už predtým

NAKA už má na stole 32 ľudí, ktorí schvaľovali brutálny čin atentátnika na premiéra Roberta Fica. Všetci budú podľa ministra vnútra zaistení a predvolaní na výsluch. "Hovorím to verejne aj pre všetkých občanov, aj pre tých, ktorí schvaľujú tento ohavný trestný čin, ale aj pre tých, ktorí sa rozhodli, že by niečo podobné želali aj ďalším. Odkazujem to všetkým, najmä všetkým majstrom sveta za klávesnicou budeme konať rázne a nekompromisne," uviedol na tlačovej besede Matúš Šutaj Eštok, minister vnútra SR.

O rok na to smerovali vyhrážky aj k prezidentke Zuzane Čaputovej. A to fyzickým násilím zo strany Sheili Szmerekovej. Tá sa okrem toho neslávne preslávila aj tým, že Islamistov nazvala parazitmi a močila na korán. Za vyhrážky adresované hlave štátu Sheilu zadržala NAKA. "To bude taká sekundovka, že ti betón dá po ksichte. Len aby si bola v strehu, pretože ja sa tvojej ochranky nebojím. Ja som pripravená na teba zaútočiť," povedala Sheila vo videu. 

Vrah, ktorý strieľal pred Teplárňou, sledoval aj politikov

Vrah, ktorý v roku 2022 zastrelil dvoch mladých ľudí v bare Tepláreň, konal mimoriadne chladnokrvne. Okrem tohto ohavného činu však plánoval aj útok na vtedajšieho premiéra Eduarda Hegera, ale aj na Roberta Fica. Ciele a ich dopad na verejnosť si značil do tabuliek"Boli spomínané viaceré mená v tom zápisníku, Lengvarský, Gröhling, Fico a podoobne, kde bolo napísane bydlisko, kde opakovane bol, zapisoval si to, a bol tam aj v deň spáchania skutku. Bolo tam aj bydlisko Eduarda Hegera," ozrejmil Daniel Lipšic. 

Fyzickou likvidáciou politikom sa vlani na internete vyhrážal aj muž zo Spišského Podhradia. Vo svojom videu spomínal nielen prezidentku, ale aj vtedajšieho premiéra Hegera. Okrem vulgarizmov padli aj vyhrážky o vystrieľaní. "Vy chcete asi isto, aby som prišiel ku vám so zbraňou a vás postrieľam!" kričal na videu muž zo Spišského Podhradia.

Žena sa vlámala k prezidentke domov

Prezidentka Zuzana Čaputová pre tvrdenia o zahraničnej agentke dostala viaceré vyhrážky zabitím. Okrem toho na ňu začiatkom marca čakalo nepríjemné prekvapenie aj priamo u nej doma. V noci sa totiž na jej pozemok vlámala mladá žena. Preliezla oplotenie a násilne mala klopať na dvere. Incident musela riešiť polícia aj záchranári. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy