Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Sheile opätovne nariadil súd psychiatrické liečenie. Medzitým sa objavila ďalšia výzva prezidentke
Zdielať na

Sheile opätovne nariadil súd psychiatrické liečenie. Medzitým sa objavila ďalšia výzva prezidentke

PEZINOK / Sheila, ktorá omočila korán a vyhrážala sa prezidentke Zuzane Čaputovej fyzickým násilím sa v utorok opäť postavila pred Špecializovaný trestný súd. Ten po jej viacerých prehreškoch opätovne rozhodoval o tom, či by nemala istý čas stráviť pod dohľadom odborníkov na duševné zdravie. Medzičasom sa objavilo aj nové video, ktoré adresovala hlave štátu.

Sheila sa do problémov dostala už pred rokmi, keď pomočila, roztrhala a podpálila korán. Neskôr sa pobila v bare, kde vytiahla plynovú pištoľ.   A nakoniec sa bitkou vo svojom videu vyhrážala aj prezidentke Zuzane Čaputovej.  "To bude taká sekundovka, že ti betón dá po ksichte. Len aby si bola v strehu, pretože ja sa tvojej ochranky nebojím. Ja som pripravená na teba zaútočiť," hovorila Sheila vo videu.

Za tieto slová ju vlani v októbri zadržala NAKA. Sheilu obvinili z nebezpečného vyhrážania sa a skončila vo väzbe. Trestné stíhanie, ale zastavili a prokurátor podal návrh na psychiatrické liečenie ústavnou formou. V apríli ju Špecializovaný trestný súd poslal na psychiatriu, no Najvyšší súd vec v júni vrátil na opätovné rozhodnutie. V utorok sa tak opäť postavila pred sudcu.



Sheila sa vyjadrila, že nemá žiadnu poruchu a nemôžu z nej vyliečiť politiku. Jedným dychom dodala, že má právo povedať svoj názor. Sudca to, ale videl inak. "Samosudca ŠTS vyhovel návrhu prokurátora a osobe Š.S. uložil ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou," skonštatovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.


Sheila je už mesiace pod dohľadom odborníkov. Posledné obdobie na otvorenom oddelení. Na internete sa napriek tomu pred pár týždňami objavilo aj ďalšie video, ktoré bolo adresované prezidentke. Tentokrát ide o výzvu do ringu.  "Môžeš si vybrať v ringu čo chceš. Buď box, buď vrestling, alebo kick box... Ako som povedala. Ak vyhráš, prestanem s týmto bojom. A pôjdem ako ten kto prehrá. Ak vyhrám odstúpiš z postu prezidenta," povedala vo videu.


Sheila zo súdu smerovala späť na psychiatriu v Pezinku. Rozhodnutie súdu, ale zatiaľ právoplatné nie je. Posledné slovo bude mať Najvyšší súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy