Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
PRIESKUM. Kiska dýcha Ficovi na krk, rozdiel sa zmenšuje
Zdielať na

PRIESKUM. Kiska dýcha Ficovi na krk, rozdiel sa zmenšuje

BRATISLAVA / V druhom kole prezidentských volieb by sa stretli Robert Fico a Andrej Kiska, podľa výsledkov najnovšieho prieskumu agentúry Focus by bol rozdiel medzi touto dvojicou v prvom kole deväť percent. Fica by volilo v prvom kole 36,1 percenta opýtaných respondentov, ktorí by išli voliť, Kiskovi by svoj hlas odovzdalo 27,1 percenta.

Tretí by bol Kňažko

Tretie miesto by obsadil Milan Kňažko s výsledkom 11,1 percenta, Radoslav Procházka by skončil štvrtý s desaťpercentnou podporou. Rovných päť percent by volilo Pavla Hrušovského, Gyulu Bárdosa 4,3 percenta. Helena Mezenská by mala podporu 2,6 percenta a Ján Čarnogurský 1,3 percenta z respondentov rozhodnutých voliť. Zvyšní kandidáti by dostali menej ako jedno percento.

Voľby o pár dní

Výsledky sú z telefonického prieskumu, ktorý robila agentúra Focus od 5. do 9. marca. Ako informoval riaditeľ Focusu Martin Slosiarik, výberovú vzorku tvorilo 1 009 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu Slovenska vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

Respondentom položili nasledujúcu otázku: "V sobotu na budúci týždeň sa na Slovensku uskutoční 1. kolo prezidentských volieb. Ktorého z nasledujúcich kandidátov, ktorých mená Vám prečítam v abecednom poradí, budete voliť?" Voliť by nešlo 10,1 percenta respondentov
a 14,6 percenta odpovedalo neviem. Rozhodnutých bolo ostatných 75,3 percenta oslovených. 

Kandidát % rozhodnutých voličov
Róbert Fico 36,1 %
Andrej Kiska 27,1 %
Milan Kňažko11,1 %
Radoslav Procházka10,0 % 
Pavol Hrušovský 5,0 %
Gyula Bárdos4,3 %
Helena Mezenská2,6 %
Ján Čarnogurský1,3 %
Viliam Fischer0,7 %
Jozef Šimko0,5 %
Ján Jurišta0,4 %
Jozef Behýl0,4 %
Milan Melník0,4 %
Stanislav Martinčko0,1 %

Zdroj: SITA

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

noviny.sk/sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy