Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Z nemocnice utiekli traja Gruzínci. Majú psychické problémy
Zdielať na

Z nemocnice utiekli traja Gruzínci. Majú psychické problémy

TREBIŠOV / Traja muži gruzínskej národnosti utiekli z Nemocnice v Trebišove. Aj napriek skutočnosti, že ich strážili traja príslušníci z Útvaru policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach, nadránom vypáčili mreže a dali sa na útek. Podľa prvotných inforácií mali byť nakazení vírusom hepatitídy typu A.

Boli hospitalizovaní na psychiatrii

"Na psychiatrickom oddelení boli hospitalizovaní traja muži. Títo mali zdravotné problémy následkom hladovky a zároveň javili známky psychických porúch," informovala hovorkyňa Svet zdravia a.s. Zuzana Gajdošíková.

Gruzínci mali byť vrátení ako nelegálni migranti späť na Ukrajinu. "V minulosti boli liečení na hepatitídu typu A, avšak v súčasnosti sa vyšetrením ochorenie tohto typu u nich nepotvrdilo," pokračuje Gajdošíková. Bolo po nich vyhlásené pátranie, ktoré sa môže rozšíriť aj na ostatné členské krajiny Európskej únie. Policajti, ktorí neustrážili cudzincov, sa teraz podrobia vyšetrovacím úkonom.

Nie sú nebezpeční

"V súčasnosti nadriadení policajtov prešetrujú danú udalosť a na základe výsledkov budú prijaté opatrenia v zmysle zákona," povedala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.  Podľa stôp v rannej tráve sa Gruzínci vydali na útek smerom k južným hraniciam s Maďarskom.

"Na základe pozorovania a vyšetrenia, ktoré boli urobené, títo pacienti nie sú nebezpeční pre spoločnosť ani z psychiatrického hľadiska ani z hľadiska telesného zdravia," dodala primárka psychiatrického oddelenia Mária Hajduová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články