Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Mamička (17) utiekla z nemocnice. Nechala tam polročného syna
Zdielať na

Mamička (17) utiekla z nemocnice. Nechala tam polročného syna

V nitrianskej nemocnici hospitalizovali len 17-ročné dievča s polročným synčekom. mal totiž zápal priedušiek. Dievča sa však po pár dňoch z nemocnice vyparilo. Chovankyňa z reedukačného centra v Zlatých Moravciach odišla ešte v utorok v župane a papučiach. Po dievčati pátrajú aj policajti.

Utiekla v papučiach a župane

Veronika skončila so synom v nemocnici ešte v piatok. No vydržala tam pár dní - utiekla krátko pred prepustením. "V utorok 15. januára okolo šestnástej hodiny dievča odišlo, svoje dieťa nechalo na detskom oddelení," povedala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Len polročný Miško ostal teda v nemocnici sám. Starajú sa však oňho v reedukačnom domove v Zlatých Moravciach. "Zatiaľ je u nás. Je tam zabezpečná nepretržitá 24-hodinová zdravotná starostlivosť. Je o neho teda postarané," informoval riaditeľ centra Miroslav Kováč.

Trest za odloženie dieťaťa

Veronika sa do domova pre neplnoleté matky dostala ešte vo vysokom štádiu tehotenstva pre poruchy správania. Doteraz tam s ňou vraj žiadne väčšie problémy nemali. Mladú mamičku možno materstvo omrzelo, alebo si spravila výlet bez synčeka. Narobila si však problémy.

"Nakoľko nezvestná nechala svoje dieťa v nemocnici, vzniklo podozrenie z trestného činu odloženia dieťaťa, za čo jej hrozí zo zákona trest odňatia slobody na 2 až 6 rokov," hovorí Bruchterová. "Sú to ale výnimočné prípady. väčšinou majú vzťah k tým deťom vybudovaný," tvrdí riaditeľ Kováč.

Veronika Valkovičková je asi 170 centimetrov vysoká, chudej postavy. Má hnedé vlasy po plecia, ktoré nosí vo vrkoči. Ak by ste ju videli, kontaktujte políciu na známom tel.č. 158.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy