Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ďalšia rodina nemôže pochovať syna. Polícia si dáva načas...
Zdielať na

Ďalšia rodina nemôže pochovať syna. Polícia si dáva načas...

Do redakcie sa nám medzitým ozvala ďalšia matka, ktorá svojho syna nemôže pochovať už viac ako päť týždňov. Podobne, ako to bolo v prípade maturanta Nika, ani jej úrady zatiaľ nevydali telo mŕtveho dieťaťa. Stále totiž neurobili analýzu vzoriek DNA. Ide o prípad nezvestného Petra Marcinka.

Obrovská ťarcha pre rodinu

Petrovho telo našli ešte v decembri. Matka ho ihneď spoznala podľa oblečenia, no odvtedy márne čaká aj na oficiálnu identifikáciu pomocou DNA. Bez nej totiž 35-ročného muža nemôžu riadne pochovať. Pre rodinu to znamená neistotu a obrovskú ťarchu, ktorú museli znášať aj počas sviatkov. 

"Celý december som sa zaujímala o výsledky, avšak výsledky sa posúvali z týždňa na týždeň," vraví matka. "Totožnosť osoby bude možné určiť až na základe výsledkov DNA," myslí si bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Podľa polície však päť týždňov čakania nie je nič výnimočné. Vzoriek, ktoré čakajú na analýzu, sú totiž tisíce. Podľa našich informácií navyše v decembri malo pracovisko v Bratislave technické problémy. "Stačilo skutočne povedať pravdu, že výsledky trvajú takú dlhú dobu a ja by som sa už zariadila," vraví matka.  

Peter utiekol z liečenia

Prípad Petra Marcinka sme sledovali ešte v novembri, keď utiekol z psychiatrického oddelenia nemocnice na Antolskej. Matka si myslí, že sa to nemuselo stať, ak by dostal včasnú liečbu. Chce preto, aby sa na prípad pozrel Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Petrove pozostatky našli len týždeň po tom, ako telo maturanta Nika. Dve cudzie ženy tak spojilo to, že deti nemohli dlhé týždne pochovať. Kým Petra ešte rodina nepochovala, v Nikovom prípade nastal výrazný posun. Ale až potom, ako sa o prípad začali zaujímať Krimi. Viac v druhom videu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy