Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Rodina viac ako mesiac nemôže pochovať syna (†19)
Zdielať na

Rodina viac ako mesiac nemôže pochovať syna (†19)

Rodina 19-ročného maturanta Nika Hacalu z Bratislavy, ktorý zmizol koncom októbra, je zúfalá. Hoci sa jeho telo s najväčšou pravdepodobnosťou našlo 30. novembra, už druhý mesiac nemôžu svojho syna pochovať. Na pohreb im totiž už neuveriteľných 6 týždňov chýba súhlas bratislavskej polície.

Polícia nemá výsledky DNA testov

Už koncom novembra bolo viac ako pravdepodobné, že náhodný okoloidúci našiel pri mŕtvom ramene Dunaja nezvestného maturanta Nika Hacalu z Petržalky. Rodina po ňom pátrala v tom čase už viac ako mesiac. Matka syna identifikovala podľa oblečenia, telefónu a osobných vecí. 

Policajti však podľa štandardných postupov zobrali príbuzným vzorky DNA a porovnávali ich so vzorkami nájdenej mŕtvoly. Odvtedy však uplynulo neuveriteľných 6 týždňov a výsledky testov stále nie sú. Rodina je zúfalá.

V tomto prípade čaká rodina na pochovanie svojho syna už druhý mesiac. Pokým nebudú výsledky DNA, nedostanú príbuzní súhlas na pochovanie. Matka trpezlivo čakala na výsledky celý december, prečkali aj trýznivé Vianoce či Nový rok. No nič sa nezmenilo ani za prvé dva týždne nového roka.

Zvyčajne to ústavu tak dlho netrvá

Porovnávanie DNA vyhotovuje kriminalisticko-expertízny ústav. Ako sme zisťovali, zvyčajne sú testy vyhotovené do dvoch týždňov. V čom je problém v tomto prípade sme sa zatiaľ nedozvedeli a nevie to ani rodina...  

Niko Hacala mal mať 1. decembra stužkovú, deň predtým ho však vylovili policajti z Dunaja. Maturant chodil na gymnázium na Metodovej ulici v Bratislave. Bol životným optimistom a nikto si nevie vysvetliť, čo sa vlastne stalo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy