Jasno
13°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Čierny deň vo Zvolene. Pochovali obete (†62, †45, †36) strelca Homolu
Zdielať na

Čierny deň vo Zvolene. Pochovali obete (†62, †45, †36) strelca Homolu

Tri pohreby v rovnakom čase. V utorok sa rodiny rozlúčili s obeťami štvrtkovej streľby vo Zvolene. Bývalý konateľ Ivan Homola totiž zavraždil troch mužov rovno za bieleho dňa. Hoci motív jeho činu polícia zatiaľ nepozná, dôvodom mohli byť peniaze. Zahynul vtedy 62-ročný Milan, jeho syn, 36-ročný Marián a 45-ročný Adolf...

Prišla aj manželka, svedkyňa streľby

Otca so synom pochovali vo Zvolene spoločne. Na pohreb prišli rodina aj príbuzní, priatelia aj známi. Len ťažko zadržiavali slzy. Po Mariánovi ostali dve malé deti, ktoré v jeden a ten istý deň stratili otca aj starého otca.

V prvom rade sedela Mariánova manželka - zároveň aj svedkyňa brutálnej streľby zo štvrtka 22. novembra. Útočník mieril zbraňou aj na ňu, no napokon nevystrelil. Mladá žena sa krátko na to psychicky zrútila. Aj napriek zúfalstvu, ktoré stále cíti, na cintorín prišla. Po celý čas ju museli podopierať príbuzní.

Tretí pohreb v Banskej Bystrici

Presne v tom istom čase, čo sa vo Zvolene lúčili s otcom a synom, pochovali v Banskej Bystrici tretiu obeť streľby, 45-ročného Adolfa. Všetci traja zahynuli rukou strelca Ivana Homolu. Bývalý konateľ firmy strieľal po hádke vo zvolenskej firme. Muži viedli medzi sebou súdne spory o finančné podiely. Strelec je momentálne vo väzbe a hrozí mu 25-ročný tresť až doživotie. Viac čítajte TU!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy