Polojasno
25°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Strelec zo Zvolena (56) je už vo väzbe. Hrozí mu doživotie
Zdielať na

Strelec zo Zvolena (56) je už vo väzbe. Hrozí mu doživotie

Sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici vyhovel prokurátorovi a vzal do väzby Ivana H., obvineného za vraždy troch bývalých spolupracovníkov vo zvolenskej firme TC Trade. Rozhodnutie je právoplatné, prokurátor ani obvinený nepodali voči verdiktu sťažnosť.

Hrozí mu 25 rokov až doživotie

Ivan H. je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, alebo doživotie. Väzbu bude vykonávať v Ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici. Prokurátor Krajskej prokuratúry Marek Kostor pre médiá po výsluchu uviedol, že súd v celom rozsahu vyhovel návrhu. Dôvodom je tzv. preventívna a úteková väzba.

Podľa prokurátora sa Ivan H. od začiatku ku skutku priznáva. Obhajca Juraj Remšík sa odmietol ku skutku Ivana H. vyjadriť, rovnako i k motívu konania.
Na objasnenie celej záležitosti bude slúžiť následné vyšetrovanie, vrátane znaleckého skúmania duševného stavu obvineného.

V hre boli peniaze

Podľa polície 56-ročný muž vo štvrtok o 8:20 vo Zvolene v priestoroch firmy na ulici Jesenského prejednával s konateľmi firmy svoju požiadavku o finančnom vysporiadaní po jeho odchode z firmy. Rokovanie sa však skončilo tragicky, použil zbraň, ktorú mal v legálnej držbe. Pri streľbe podľahli zraneniam 64-ročný muž zo Zvolena, 36-ročný muž zo Zvolena a 46-ročný muž z Banskej Bystrice.

"Predpokladanou príčinou smrti u všetkých troch poškodených je krvácavý šok pri poraneniach dutiny hrudnej a brušnej. Obvineného vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby," priblížila v piatok banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická.

Na súde bola aj reportérka TV JOJ Katarína Juričková. Viac informácií zo súdu sa dozviete v Novinách o 19:30.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy