Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Po pohrebe kamaráta chcel opitý muž (49) zabiť svoju rodinu
Zdielať na

Po pohrebe kamaráta chcel opitý muž (49) zabiť svoju rodinu

Rybany sa na Nový rok stali centrom pozornosti po tom, ako tam 62- ročnému mužovi odtrhla výbušnina hlavu. V sobotu pána Emila pochovali. Na pohrebe bol aj jeho kamarát. Ten rovno z cintorína putoval do krčmy. Opil sa a potom chcel doma zabiť svoju rodinu.

Policajti z Bánoviec nad Bebravou mali v Rybanoch opäť plné ruky práce. Tentoraz riešili domáce násilie. "Poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru z Bánoviec nad Bebravou obvinil z prečinu nebezpečného vyhrážania 49-ročného muža z Rybian," konštatuje Mgr. Elena Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Na svojho syna zaútočil nožom

Muž začal najskôr vulgárne nadávať svojej manželke. Syn sa jej zastal a útočník ho preto chcel zabiť. "Do ruky vzal nôž a čepel mal otočenú smerom k svojmu synovi," poznamenáva Mgr. Elena Antalová hovorkyňa KR PZ v Trenčíne. 24-ročný mladík otca hodil na gauč a nôž mu z ruky vytrhol. Vtom sa už v dome objavili policajti.

Hrozí mu 3-ročný pobyt za mrežami

Muž včera putoval pred sudcu. "V prípade preukázania viny agresívnemu mužovi hrozí trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov až 3 rokov," dodáva Mgr. Elena Antalová.

Sudca nakoniec útočníka poslal do väzby. Muž paradoxne útočil pár hodín po tom, ako sa vrátil z pohrebu svojho kamaráta, 62 ročného Emila. Ten zomrel na Nový rok. Hlavu mu odtrhol výbuch pyrotechniky.  "V poslednom období u nás kriminalita narastá. Pred pár rokmi prepadli nášho pána farára a žiaľ, máme tu aj veľa drogových prípadov, či mládežníckej kriminality," hovorí Roman Malánik, starosta obce Rybany.

V Rybanoch je príliš rušno...

Policajti zasahovali v poslednom období v dedine niekoľkokrát. Starosta by uvítal, keby si tu zriadili obvodné oddelenie. "V nedávnej minulosti u nás polícia pôsobila a myslím si, že to malo pozitívny dopad na bezpečnosť v tomto regióne," dodáva Roman Malánik, starosta obce Rybany.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy