Jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vandali dorezali sedadlá v autobuse. Prevážali sa ním školáci
Zdielať na

Vandali dorezali sedadlá v autobuse. Prevážali sa ním školáci

PREŠOV / Poničené a popísané sedadlá, škoda za viac ako 500 eur. Taká je bilancia jednej jazdy autobusu SAD v Prešove. Viezol najmä školopovinné deti z okolitých dedín a osád zo školy domov. V autobuse bolo takmer 80 cestujúcich. Vinník však zostane nepotrestaný.

Mal som ich vyložiť a mohli ísť pešo

Vodič, ktorý len zastupoval svojho kolegu neveril vlastným očiam. To, že má komplet zničený interiér autobusu zistil až na stanici. Potom ako z autobusu vystúpil posledný cestujúci. Vodič, ktorý je zvyknutý na medzinárodné linky neskrýval rozhorčenie. "Vôbec si to necenia," povedal.

Drvivú väčšinu cestujúcich tvorili deti, ktoré sa vracali zo školy domov. Šofér si spomína ako sa jedna pani sťažovala na ich krik. To ani ona a ani on netušili, čo všetko sa na sedadlách za ich chrbtami dialo. "Už mi počas cesty hovorila, aby som ich zobral, na križovatke vysadil, aby išli pešo," dodáva vodič Viktor Sabol.

Rodičia detí tomu neveria

Vodiči autobusov hovoria, že je to vandalské a nevďačné. Poškodenými sú v tomto prípade aj slušní cestujúci, ktorí na tých zničených sedadlách musia sedieť.

Garážmajster si začína pomaly zvykať na to, že skôr ako na technickú poruchu sa mu vodiči sťažujú na cestujúcich vandalov. "Poodtrhajú molitan zo sedačiek," komentuje Pavol Kleitler.

Dopravca odhadol škodu na stovky eur. Trestné oznámenie ale podávať nebude. Bez dôkazov to totiž nemá cenu. A navyše rodičia cestujúcich školákov sú presvedčení, že ich deti to neboli.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články