Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pes zachránil psa. Príbeh so šťastným koncom
Zdielať na

Pes zachránil psa. Príbeh so šťastným koncom

Čaňa - Príbeh so šťastným koncom. Takto by sa dala označiť pátracia akcia policajtov z Čane pri Košiciach. Policajný pes ich priviedol na stopu zlodeja čistokrvného nemeckého ovčiaka. Špeciálne cvičené zviera ich viedlo po stopách zlodeja viac ako 6 kilometrov.

Našli len stopy v snehu

Že Gina niekto ukradol zistili jeho majitelia ráno, keď ich tak ako obvykle neprivítal pri dverách. "Manželka ho išla hľadať, našli sme bohužiaľ už len stopy v snehu," hovorí majiteľ psa, pán Miľa. Pes je pre Miľovcov ako člen rodiny. Boli preto odhodlaní nájsť ho.

"Medzitým sme už aj vypísali odmenu, čo sme už ani neverili, že... Neišlo ani o hodnotu finančnú, ale ceníme si ho ako rodinného príslušníka," povedal Miľa.O pomoc preto požiadali políciu, báli sa totiž, že čistokrvnému ovčiakovi zlodej ublíži, alebo ho niekomu predá.

Policajti nasadili psa

Sedemročného Gina našli policajti za pomoci špeciálne cvičeného psa v neďalekej rómskej osade. "Policajti nasadili na stopu policajného psa, ktorý ich viedol po stope až 6 kilometrov cez chatovú lokalitu až na ulicu svornosti," informoval hovorca policajného zboru Alexander Szabo.

Pes ich zaviedol do rómskeho tábora, kde Gina odviedol 17-ročný Radoslav.  Ten sa s nami odmietol rozprávať. Jeho brat bol však zhovorčivejší. "Zobral, lebo bol sa prejsť na smetie a zobral ho, hej, prišiel s ním malý pes," povedal. Majitelia si psa napokon odviedli späť domov živého a zdravého.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy