Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Atypická záchranná akcia. Šteniatko skončilo v motore auta
Zdielať na

Atypická záchranná akcia. Šteniatko skončilo v motore auta

POĽSKO / Netypický výjazd má za sebou poľská Hraničná stráž. Tá bola privolaná na záchranu malého šteniatka, ktoré bolo uväznené pod kapotou auta. Zvláštne pišťanie vychádzajúce z auta si všimli najskôr okoloidúci ľudia. Keď nadvihli kapotu, zistili, že šteniatko sa zakliesnilo medzi káblami pod motorom. Bohvie ak by to dopadlo keby si toho nevšimol aj majiteľ auta a motor naštartoval.

Špinavý, vystrašený, ale nažive...

Psíkovi sa totiž jeho chvostík zachytil do jedného z prevodov. Spod motora mu tak bolo vidieť iba hlavičku. Psík bol však veľmi vystrašený a so záchranármi sa mu nechcelo spolupracovať. To ako sa mu do takej polohy podarilo dostať je ale neznáme. 

"Museli sme ho vyberať odtiaľ veľmi opatrne, tak aby sme neublížili ani šteniatku, ani nepoškodili auto. Našťastie, nemuseli sme nič presekávať a maličkého sa nám podarilo úspešne vytiahnuť." komentovala celú situáciu Anna Galon z Nadodrzanského oddielu Hraničnej stráže pre TVN24.

Šťastný koniec

Aj podľa colníkov išlo naozaj o jednu z najnetypickejších záchranných akcií. Aj keď sa malé šteniatko podarilo úspešne vytiahnuť, príbeh sa tým ešte zďaleka nekončí. Malého tuláka sa totiž rozhodla ujať jedna z pracovníčok Hraničnej stráže v Poľsku a tak sa mu podarilo aj takýmto netradičným spôsobom nájsť nový domov.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Straz Graniczna v Tuplicach

Súvisiace články

Najčítanejšie správy