Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
16 oviec vo Favorite. Za krádež podmienka štyri mesiace...
Zdielať na

16 oviec vo Favorite. Za krádež podmienka štyri mesiace...

Prípad štyroch mužov, ktorí sa do starého favorita natlačili spolu s ďalšími 16 ovečkami, pokračuje. Súd včera rozhodol o ich treste. Za krádež dostali štyri mesiace podmienečne. To znamená, že zostanú na slobode. Istý čas sa len musia slušne správať.

Šťastie v nešťastí

Súd klasifikoval skutok ako trestný čin krádeže v spolupáchateľstve. Vtedy sa neskúmajú ostatné priestupky, ktorých sa podarená partia mohla dopustiť. Páchatelia majú v podstate veľké šťastie. Ušetrili totiž stovky eur...

Už len samotný fakt, že vodič starého favorita dupol na plyn a chcel policajtom utiecť, by mohol byť považovaný ako nerešpektovanie výzvy a pokynov polície. Pokuta je do 33 €. Toľko isto by musel zaplatiť aj ďalší muž z posádky, ktorý sa dal na útek po tom, ako auto zastavili policajti.

Navyše, osobné autá sa bežne nevážia. Len málokto totiž to svoje zvykne napchať 16-timi ovečkami. Za preťaženie vozidla však môže byť uložená pokuta od 50 až do 90 €. Pri pohľade na natlačené auto je viac ako pravdepodobné, že dobrodruhovia neboli ani pripútaní bezpečnostným pásom. Za tento priestupok by tak musel každý z nich zaplatiť 60 €.

Podmienka a zákaz prísť

Navyše, ak by sa muži dostali s ovečkami za hranice, mohli byť obvinení z pašovania zvierat. Všetci štyria však na súde dostali len podmienku. "Mňa len donútili k tomu, lebo chodili ku mne už vyše týždňa ma otravovať," bránil sa vodič Jozef.

"Sudca okresného súdu všetkých štyroch odsúdil na trest odňatia slobody na štyri mesiace s podmienečným odložením na dobu 18 mesiacov. Občanom Maďarskej republiky uložil zákaz pobytu v obvode okresu Lučenec na 18 mesiacov," potvrdila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltányiová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy