Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Europoslanec Ivan Štefanec: Najbližšie roky budú v znamení rozvoja elektromobility
Zdielať na

Europoslanec Ivan Štefanec: Najbližšie roky budú v znamení rozvoja elektromobility

BRATISLAVA / Európsky parlament nedávno schválil zmeny pre zníženie emisií. Čaká nás koniec spaľovacích motorov v roku 2035? Ako to bude vyzerať v praxi priblížil europoslanec Ivan Štefanec v Ranných novinách TV JOJ.

"Mám dobrý pocit z toho, že Európa je zjednotená, súčasné výzvy dokážeme prekonať len keď budem jednotní, čo sa na summite aj ukázalo," vyjadril sa europoslanec Ivan Štefanec. Na pôde Európskej únie sa dlhodobo hovorí o zelenej budúcnosti, s čím súvisí aj rozhodnutie Európskeho parlamentu, ktorý schválil zmeny pre zníženie emisií.

"Čaká nás koniec spaľovacích motorov do roku 2035 v podobe, akej ich poznáme. Nečaká nás koniec spaľovacích motorov na bio palivá, syntetické palivá, vodík. Tieto palivá budú pokračovať, teda spaľovací motor ako taký nezanikne," Ivan Štefanec ďalej uviedol, že najbližšie roky budú znamenať rozvoj elektromobility, ale treba tiež dať šancu aj novým technológiám. Kľúčovým momentom, aby sme prešli na čistejšie dopravné prostriedky, je podľa neho vybudovanie infraštruktúry pre elektromobily.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy