Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
VIDEO: Kolobežkára v bezvedomí okradol okoloidúci muž
Zdielať na

VIDEO: Kolobežkára v bezvedomí okradol okoloidúci muž

BRATISLAVA / Otrasný prípad sa odohral pri bratislavských Mlynských Nivách. Kolobežkár, ktorému prišlo náhle zle, sa pomoci od okoloidúceho nedočkal. Namiesto toho muža bezcitne okradol.

Na záberoch na videu prichádza muž na elektrokolobežke. Bez zjavnej príčiny zrazu padol na cestu, kde zostal bez pohnutia ležať. Stalo sa to približne o pol 2 v noci, takže na ulici v tom čase takmer nikto nebol. Až na neznámeho muža, ktorý niekoho uvidel ležať na zemi a pribehol k nemu. "Poškodenému bezvládnemu mužovi však nepomohol, nechal ho ležať na ceste a z miesta odišiel," priblížil hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Namiesto pomoci mu ukradol mobil

Ešte predtým mu ale neznámy prehľadal vrecká a ukradol mobil v hodnote 200 eur. Zranenému mužovi pribehli na pomoc až náhodní okoloidúci. "Záchranári transportovali 46-ročného muža do nemocnice v Ružinove s úrazom hlavy," informovala hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová. V prípade, že sa prvá pomoc neposkytne hneď, ak je človek napríklad v bezvedomí a nedýcha, tak môže dôjsť k ohrozeniu života, dokonca k smrti, ak je zdravotný stav natoľko vážny.

Keď niekde niekto bezvládne leží je dôležité ho osloviť a zistiť čo sa stalo. Ak nereaguje, je potrebné zistiť či dýcha a okamžite volať záchranku na čísle 155. "Osobu, ktorá je na mieste udalosti ako svedok, ako záchranca, navigujeme ku konkrétnym krokom, aby sme vlastne správne poskytli prvú pomoc až do príchodu záchrannej zdravotnej služby," povedal hlavný operátor OS ZZS Viliam Sládek. 

Polícia prosí verejnosť o pomoc s pátraním 

Zlodej sa potom, čo okradol bezvládne ležiaceho kolobežkára, odviezol mestskou hromadnou dopravou. Polícia po ňom teraz pátra. Ak viet, kto to je alebo ste ho videli, pripadne viete, kde by sa mohol pohybovať, ozvite sa polícii na čísle 158 alebo ktoromkoľvek policajnom oddelení. "Zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I je v tejto súvislosti už vedené trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže v súbehu s trestným činom neposkytnutia prvej pomoci," uzavrel Szeiff. 

Zlodejovi teraz hrozí 2-ročný pobyt za mrežami

Celé video krádeže si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy