Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Súd zamietol Bakimu Sadikimu žiadosť o obnovu konania
Zdielať na

Súd zamietol Bakimu Sadikimu žiadosť o obnovu konania

PREŠOV / Prešovský okresný súd zamietol Albáncovi Bakimu Sadikimu žiadosť o obnovu konania. Ešte predpoludním padli v súdom prípade záverečné návrhy. Muž bol podľa rozsudku hlavou albánskeho drogového gangu na Slovensku.

Kým prokurátor žiadal obnovu konania zamietnuť, obhajca odsúdeného Bakiho Sadiko vyhlásil, že jeho klient je obeťou justičného omylu. V záverečnej reči sa samotný Baki Sadiki označil za obetného baránka a politického väzňa. Odsúdený bol podľa neho na základe krivej a vymyslenej výpovede jedného svedka, ktorý na to nemá žiaden dôkaz. 

Proti uzneseniu je možne podať sťažnosť. Prokurátor sa vzdal pravá ju podať. Obhajoba vyhlásila, že podáva sťažnosť. O prípade rozhodne ešte Krajsky sud.

Baki si odpykáva trest 22 rokov väzenia za obchodovanie s drogami. Vypovedal proti nemu jeho bývalý komplic. Ako chránený svedok uviedol, že pašovali heroín na Slovensko, uschovávali ho v penzióne v Starom Smokovci a následne vyvážali ďalej. Kosovský Albánec tvrdí, že s drogami nikdy nič nemal a je nevinný. A o korunnom svedkovi procesu hovorí ako o svedkovi bez dôkazov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy