Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž dobodal kamaráta, dôvodom bola fľaša alkoholu
Zdielať na

Muž dobodal kamaráta, dôvodom bola fľaša alkoholu

TRENČÍN / Sviatky strávi za mrežami. Okresný súd v Trenčíne vzal do väzby 66 -ročného muža. Priamo na ulici mal totiž pobodať svojho, teraz už zrejme bývalého, kamaráta. Zarážajúci je najmä dôvod, pre ktorý tak mal urobiť.

Na pohľad mierumilovne pôsobiaci starší muž, v skutočnosti však zrejme poriadny nervák. 66-ročného Jozefa zatkli policajti po tom, ako sa na ulici dostal do ostrého konfliktu s kamarátom. Skončilo sa to krvavou drámou. "Vykonaným vyšetrovaním bolo doposiaľ zistené, že obvinený na ulici v Trenčianskej Teplej opakovane bodol nožom s čepeľou dlhou 7 centimetrov poškodeného, čím ho ohrozil na živote, pričom poškodenému musela byť okamžite poskytnutá lekárska pomoc," informuje policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. 

Podľa informácií TV JOJ Jozef bodol muža nožom celkovo štyrikrát, pričom mieriť mal na oblasť hrudníka. Kým útočník skončil v policajnej cele, pobodaného muža operovali a hospitalizovali v trenčianskej nemocnici. Momentálne by mal byť mimo ohrozenia života. Príčinou krvavého útoku mal byť spor o nedopitú fľašu alkoholu. "S mužom bola krátko po zadržaní vykonaná dychová skúška, ktorá skončila výsledkom 1,92 promile alkoholu. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 66-ročnému mužovi pre zločin ublíženie na zdraví," dodáva Katarína Kuzmová.

Podľa informácií TV JOJ Jozef svoj skutok neoľutoval ani pred sudcom, ktorý rozhodoval o návrhu na jeho väzobné stíhanie. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do takzvanej preventívnej väzby, pretože existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti, pričom väzbu nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka nad obvineným," informuje zástupca hovorcu Krajského súdu v Trenčíne Michal Turák. 66-ročnému Jozefovi hrozí za útok nožom až 10-ročný trest odňatia slobody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy