Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Vdova ani po dvoch rokoch nevie, kde skončili kosti jej manžela
Zdielať na

Vdova ani po dvoch rokoch nevie, kde skončili kosti jej manžela

MALACKY / Anna Skokáneková ani po dvoch rokoch pátrania nevie, kde presne skončili kosti jej manžela. Veterinárnemu lekárovi po smrti odobrali pri pitve kosti a kĺby. Tkanivá muža, ktoré odobrali, aby ich predali, s najväčšou pravdepodobnosťou skončili v odpade.

Ani po dvoch rokoch sa nikto konkrétne k prípadu vyjadriť nechce. "Jediný, kto sa môže vyjadriť k výsledku, sú orgány činné v trestnom konaní," tvrdí hovorkyňa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Soňa Valášiková.

"Vyšetrovanie bolo ukončené zastavením trestného stíhania," uviedla bratislavská krajská hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Infekčný

Z listinných dôkazov vplýva, že Miloš Skokánek bol vyhodnotený ako infekčný a jeho tkanivá nevhodné pre ďalšie spracovanie. V prípade odobratých tkanív nedošlo k ich vývozu alebo predaju, píše správa.

Kosti a kĺby tak súkromná firma odobrala zbytočne. Vdova si myslí, že môže ísť o dodatočný účelový úskok tvrdiť, že kosti boli nepoužiteľné, aby v prípade jej nebohého manžela polícia nevedela nič vyšetriť. "Aby sa nedokázalo, že kosti boli predané a za koľko," vysvetľuje Anna Skokáneková.

"Kosti môjho manžela boli infikované. Nešli na predaj, tak by ma zaujímalo, kde tie kosti skončili,"dodáva.

Zastrašovanie

Polícia začala po roku vyšetrovať príčinu smrti nebohého muža. Prípad napokon uzavrela ako nehodu, vdova musela čeliť výsluchom a nepríjemným otázkam. "Je to veľmi zlý pocit. Asi ma chceli zastrašiť, aby som prestala s tým odberom tkanív," myslí si.

Ani po dvoch rokoch vdova nevie, kde skončili kosti jej nebohého manžela, pozrite si reportáž:

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre deti a maloletých divákov

Súvisiace články

Najčítanejšie správy