Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Lučenecká firma dostala 14 miliónov. No výplaty nevypláca!
Zdielať na

Lučenecká firma dostala 14 miliónov. No výplaty nevypláca!

LUČENEC / Firma pred časom zinkasovala 14-miliónovú dotáciu z eurofondov a od štátu. Má likvidovať plasty. Táto firma sa spomínala aj v kauze predaja emisií, časť peňazí mala skončiť ako pôžička na jej účte. Dnes však táto firma svojich zamestnancov nevypláca!

Zamestnanci na mizine

"Zobrali dotácie a nás neplatia. Naše rodiny sú štyri mesiace bez peňazí, kde je spravodlivosť," pýta sa jeden z nespokojných zamestnancov Ernest. Firma totiž zinkasovala od Únie a od štátu takmer 14 miliónov, zamestnáva približne 50 zamestnancov, no sú už štvrtý mesiac bez výplat!

"Stále povie - budúci týždeň, a my to ďalej už nevládzeme... Ľudia si pobrali pôžičky, nemajú čo jesť," vraví ďalej Ernest. Niektorí zamestnanci od januára nepracujú, každým dňom je totiž menšia nádej, že firma robotníkov vyplatí. "Nikto veľmi neverí v to," tvrdia ďalší.

Konateľ firmy sa s nami nestretol

Chceli sme sa stretnúť aj s konateľom firmy, cez vrátnika nám však dal jasný odkaz. "Že vraj nemá čas, že nedá sa interview alebo ako." 14 miliónovú dotáciu firma zinkasovala od Ministerstva životného prostredia SR. Likviduje sa tu plastový odpad.

Kontrola úradu práce

"Stredisko musí spoločnosť udržať a prevádzkovať minimálne 5 rokov po ukončení projektu, to znamená do roku 2016," povedal nám Maroš Stano z rezortu životného prostredia. Firma však nie je zaviazaná k tomu, aby zamestnávala ľudí.

To znamená, že z pohľadu administratívy je firma zatiaľ čistá. Úrad práce v nej však vykonáva kontrolu. "Bližšie informácie budeme môcť poskytnúť po kontrole, niekedy začiatkom budúceho týždňa," povedal hovorca ústredia práce Peter Zeman.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy