Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Dvaja zranení vodiči, to je následok infarktu za volantom
Zdielať na

Dvaja zranení vodiči, to je následok infarktu za volantom

SOBRANCE / Ukrajinskej posádke, ktorá dnes ráno cestovala domov, skrížilo v Sobranciach cestu oproti idúce auto. Jeho vodičovi prišlo počas jazdy náhle nevoľno a nad riadením stratil kontrolu. Z havarovaného vozidla ho museli vyslobodiť hasiči.

V Nissane sa viezli dvaja pasažieri, ktorí smerovali z Estónska na Ukrajinu. Tam žiaľ už nedošli. Na rovnom úseku sa na nich z protismeru vyrútilo auto a došlo k zrážke. "Z doposiaľ nezistených príčin, pravdepodobne však z dôvodu zdravotnej indispozície prešiel vodič vozidla značky Renault do protismernej časti vozovky," informovala hovorkyňa policajného zboru Lenka Ivanová.

"Šoférovi oproti prišlo zle a išiel priamo na nás. My sme sa mu snažili vyhnúť, ale nemali sme kde a narazil do nás," povedala spolujazdkyňa. Obe vozidlá skončili po silnom náraze mimo cesty. Pasažierom prišli na pomoc všetky záchranné zložky.

K nehode došlo iba pár metrov od hasičskej stanice. Pomoc preto bola na mieste takmer okamžite. Vodič Renaultu bol pri vedomí, no na priebeh nehody si nepamätal. Podľa spolujazdkyne z Nissanu mal infarkt. "Po príchode na miesto udalosti sme zistili, že v jednom z áut je zakliesnená osoba. Tú sme bez pomoci hydraulického náradia vyslobodili a odovzdali do rúk RZP," uviedol zasahujúci hasič Emil Olexa. 

Pomoc záchranárov potreboval aj druhý vodič Nissanu, ktorý sa pri nehode ľahšie zranil. "35-ročný muž bol prevezený do nemocnice v Michalovciach s poranením hornej končatiny. 59-ročný muž smeroval do rovnakej nemocnice s poranením hrudníka," hovorí hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová. "Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške. Tá však prítomnosť alkoholu v ich dychu nepotvrdila," dodáva Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy