Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Študentovi (17) zablokoval exekútor účet. Kvôli vodárňam!
Zdielať na

Študentovi (17) zablokoval exekútor účet. Kvôli vodárňam!

BRATISLAVA / Má len 17 a už hrozné skúsenosti s úradmi. Študentovi z Bratislavy totiž prišla exekúcia na vyše 250 eur od vodární. Byt pritom ešte nevlastnil a za vodu ako neplnoletý neplatil. Preto vôbec nechápe, kde sa stala chyba... A ostal bez peňazí.

Ako chlapec odoberal vodu?

"Ku konkrétnym okolnostiam sa súdny exekútor a ani jeho zamestnanci nemôžu z dôvodu zákonom uloženej povinnosti mlčanlivosti vyjadrovať," píše Exekútorský úrad Bratislava II. Exekútor totiž pripravil pre mladého študenta v Bratislave nepríjemné prekvapenie.

"S vodárňami nemá nič spoločného," komentovala matka. "Som vôbec nepochopil, ako ja môžem odoberať vodu," povedal chlapec.

Exekúcia voči mladistvému je možná

Zablokovaný účet a exekučný príkaz od vodární. Chlapec pritom býva s mamou v prenajatom byte na konci Bratislavy. Exekúcia mala u chlapca presiahnuť 250 eur. Zistili sme, že exekúcia u mladistvého nie je ničím výnimočným.

Keďže je študent fyzickou osobou a boli by splnené všetky právne náležitosti, banka môže jeho účet zablokovať. Od exekútora nám však napokon prišiel list o tom, že mladíkov účet je už odblokovaný. Takže sa niekde stala chyba.

Stala sa chyba...

"Uvedená situácia nás mrzí. Pri exekúcii pohľadávky vznikla nesprávna identifikácia povinnej osoby podľa našich informácií," napísal redaktorovi Viliamovi Šuškovi hovorca Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Zenon Mikle. Exekúciu tak našťastie zastavili.

Samotní exekútori však priznávajú, že podobné omyly sú na dennom poriadku. Súdy totiž často posielajú rozhodnutia bez rodného čísla či dátumu narodenia dotknutej osoby. Otázkou ostáva, kto stotožnil Ivana so skutočným dlžníkom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy