Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Naleteli podvodíkovi! Nemajú kuchyne, ani peniaze
Zdielať na

Naleteli podvodíkovi! Nemajú kuchyne, ani peniaze

Podvodníkom sa na Slovensku stále dobre darí. Svoje o tom vie aj pani Luptáková z Nového Mesta nad Váhom. U stolára z Dolnej Súče si objednala koncom roku 2010 kuchyňu. Márne na ňu čaká dodnes. Zo šikovného majstra sa vykľul podvodník. Vyzerá to tak, že zatiaľ sú na neho krátke aj súdy, aj exekútori. Veselo podvádza ďalej.

Stolár si vzal zálohu, ale...

Stolár zobral od pani Luptákovej zálohu 1300 eur. Tá dodnes nevidela ani peniaze ani kuchynskú linku. Urgovala ho niekoľkokrát. Po celý čas jej tvrdil, že na zákazke pracuje a termín stihne.

"Prišiel deň D, to znamená už december, ani peniaze, ani linka, mladý pán sa začal krútiť," vraví pani Luptáková. Kuchyne sa nedočkala, a tak sa obrátila na súd. Ten dal za pravdu pani Luptákovej. "Bol nám povinný do apríla 2011 vrátiť zálohu, plus úroky. Tak sme to dali na exekúcii. Exekútorka zistila, že nevlastní žiadny majetok," vraví ďalej.

Takto podviedol desiatky ľudí

Muž, ktorý oklamal pani Luptákovú, by mal mať dielňu v dome v Dolnej Súči. Tu ho však miestny nevideli niekoľko mesiacov. Napriek tomu sa mu darí. Podľa našich informácií podviedol desiatky ľudí. "Dotyčná osoba zásielky nepreberá," tvrdí advokát Ján Kanaba. 

Na stolára – podvodníka sú teda zatiaľ krátke aj súdy aj exekútori. Poškodení majú podľa právnika jedinú možnosť.  "Ja by som navrhoval všetkým týmto osobám podať trestné oznámenie spoločne. Poukázať na fakt, že sa to stalo u viacerých ľudí. Ide o účelové konanie, tým pádom sa jedná jednoznačne o trestný čin podvodu," vraví advokát Kanaba.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Kuchyňa_moderná_veľká

isifa.com - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy