Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vydarený podvod. Oklamaní ostali bez peňazí aj bez práce
Zdielať na

Vydarený podvod. Oklamaní ostali bez peňazí aj bez práce

Hľadať si prácu v zahraničí na vlastnú päsť je vždy riskantné. Traja ľudia z východného Slovenska sa na vlastnej koži presvedčili, že aj napriek dôveryhodnému a korektnému správaniu sprostredkovateľa sa môžete stať obeťou podvodu a prísť o nemalé peniaze.

"Poslala nám správou SMSku, že máme prísť taxíkom na tú ulicu. Prišli sme tam a bol tam len penzión," opisuje sklamanie, ktoré prišlo hneď po prílete, podvedený Matúš. Trojica Slovákov si cez inzerát na internete našla prácu v hoteli v španielskom Alicante.

Podvodníčka každého obrala o 330 €

V penzióne sa stretli Češkou, ktorá sa predstavila ako Kateřina Macháčková. Povedala, že zajtra ich presťahuje do sľúbených domčekov. Doniesla vyplnené formuláre, ktoré potrebovala podpísať, aby za nich mohla vybaviť úradné dokumenty.

Až tu si od nich vypýtala dohodnuté poplatky, spolu takmer 1 000 eur. "180 eur si pýtala ako administratívny poplatok a 150 eur za ubytovanie na prvý mesiac. Spolu to vychádzalo 330 eur na jednu osobu," hovorí Matúš.

Na druhý deň ich opäť nechala cestovať taxíkom až na adresu kde mali bývať. "Pani na tej adrese už nebola, takže sme zostali na ulici," hovorí podvedený Matúš.

Na polícii stretli ďalšieho podvedeného Slováka

Zlý sen sa pre trojicu Slovákov stal skutočnosťou. Pri tom ešte keď boli na Slovensku im Kateřina Macháčková poslala e-mail s popisom práce a ubezpečila ich, že nejde o podvod. Spravila však presný opak a dodnes je jej telefón vypnutý.

Ich kroky smerovali na políciu, kde stretli ďalšieho podvedeného Slováka. Vyšetrovanie je zatiaľ na mŕtvom bode. Slovákom musela rodina poslať peniaze aby sa vôbec mohli dostať domov. Oklamaní už ani nedúfajú, že svoje peniaze ešte niekedy uvidia, hovoriť sa rozhodli iba preto aby podvodníkom nenaleteli ďalší ľudia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy