Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Lenka (29) spreneverila 77 tisíc eur. Má podmienku, čaká amnestiu
Zdielať na

Lenka (29) spreneverila 77 tisíc eur. Má podmienku, čaká amnestiu

Vedúca pobočky banky v Mlynskej Doline v Bratislave si privlastnila 77 tisíc eur. Hotovosť pozoruhodne chýbala v bankomate, ktorý niekto rozbil kladivom a podpálil. Za spreneveru dostala 29-ročná Lenka iba podmienečný trest, a možno ju nakoniec neminie ani amnestia. Banka sa k prípadu nevyjadruje.

Mala to prešpekulované...

Nadránom 24. januára minulého roka začal horieť bankomat v študentskom mestečku v Mlynskej Doline po útoku kladivom. Niekto ho dokonca polial aj horľavinou. Zdalo sa, že išlo o čin amatéra. Aspoň to tak malo vyzerať. K peniazom sa zlodej nakoniec nedostal. Tie mali vraj pri požiari zhorieť. Hovorkyňa KR PZ v Bratislave Petra Hrášková vtedy informovala: "V dôsledku tohto požiaru malo prísť k zhoreniu finančnej hotovosti vo výške viac ako 77 tisíc eur."

77 tisíc eur pre vedúcu pobočky

Polícia pri šetrení zistila pomerne prekvapujúce súvislosti. Balík peňazí, ktorý mal zhorieť v bankomate, v skutočnosti spreneverila zamestnankyňa banky. Policajti už vyšetrovanie ukončili. Vedúca pobočky za spreneveru 77 tisíc eur dostala podmienku, uzatvorila totiž pred súdom dohodu o vine a treste.

"Okresný súd Bratislava IV. ju odsúdil k trestu odňatia slobody vo výmere 3 roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 5 rokov a trest zákazu činnosti vykonávať funkciu spojenú s hmotnou zodpovednosťou na dobu 4 roky,"
informuje hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Odsúdená zamestnankyňa dostala trest iba za spreneveru. Kto ale bankomat rozbil a podpálil, polícia už neskúma. Polícia vedúcej banky nevedela dokázať, že by si ako kamufláž objednala podpálenie bankomatu, akože plného peňazí. Túto časť vyšetrovania policajti preto prerušili.

Bude mať čistý register trestov?

Hovorkyňa KR PZ v Bratislave Petra Hrášková: "Toto vyšetrovanie bolo vedené samostatne, keďže nebolo možné preukázať súvislosť so zločinom sprenevery." Najzaujímavejšie je, že na odsúdenú sa dokonca vzťahuje amnestia. Hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak: "Uznesenie o amnestii nie je právoplatné, nakoľko proti uzneseniu o amnestii podala prokuratúra sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave."

Bývalá vedúca banky má tak stále nádej, že jej podmienečný trest súd zahľadí a bude mať nakoniec ešte aj čistý register trestov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

OTP banka_Ml. Dolina_policajti

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy