Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Milan Kňažko: Ak ja som mal mierny priebeh covidu-19, tak ten ťažký priebeh musí byť niečo hrozné
Zdielať na

Milan Kňažko: Ak ja som mal mierny priebeh covidu-19, tak ten ťažký priebeh musí byť niečo hrozné

BRATISLAVA / Celoplošné testovanie čaká Slovensko už tento víkend. Herec Milan Kňažko, ktorý sa ešte zotavuje z následkov ochorenia Covid - 19, vyzýva ľudí, aby sa šli dať otestovať. Podľa jeho slov, v horúčkach ležal 11 dní, a hoci je už v domácej liečbe, stále má problémy s dýchaním. Testovanie je podľa neho o zodpovednosti voči druhým, aj voči sebe.

Od prvých príznakov choroby herca Milana Kňažka ubehol už viac ako mesiac. Začalo to škriabaním v krku a prieduškami, až sa hercov stav zhoršil natoľko, že musel do nemocnice.

"Samozrejme je to oveľa lepšie, vracia sa dych. Myslím, že som za vodou," odpovedal na otázku ako sa cíti herec Milan Kňažko. Momentálne je už mimo nemocnice v domácej liečbe.

"Dych nie je, samozrejme, v poriadku. Rýchlo sa zadýcham a cítim ešte v hĺbke, že je to bolestivé. To sa, hádam, postupne zlepší. Okrem toho je priskoro hovoriť o tom, či som medzi tými 30%, ktorí majú trvalé následky," hovorí herec o momentálnom stave svojho zdravia. 

Milan Kňažko 29. septembra napísal na sociálnej sieti status, o tom, že je Covid pozitívny, a že sa lieči v nemocnici. Dostával nielen povzbudzujúce správy, ale aj také, ktoré spochybňovali, či je naozaj chorý. "Vo svojom chorobopise mám, že to bol mierny priebeh. Ja teda skláňam pred tými, čo majú ťažký priebeh, lebo mal som 11 dní horúčky 38 - 39, veľmi bolestivé kašle. Ak toto bol mierny priebeh, tak ten ťažký priebeh, naozaj, musí byť niečo hrozné," opisuje svoj pobyt v nemocnici Milan Kňažko. 

O tom, aká bola starostlivosť v nemocnici hovoril s vďakou a rešpektom voči zdravotníkom. "My, pacienti, sme zavretí na izbách, nesmieme ani na chodbu, chodí tam dezinfekčná služba, upratovacia služba,sestričky, doktori. Všetci sú v skafandroch." Práve lekárom a zdravotníckym pracovníkom ďakuje herec, aj keď nemal možnosť vidieť ich tváre. Ísť sa otestovať berie ako svoju povinnosť. "Ak som zodpovední tak sa pôjdem otestovať. Byť zodpovedný voči druhým, je byť zodpovedným voči sebe v konečnom dôsledku," skonštatoval herec Milan Kňažko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy