Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mesto Trenčín sa rozhodlo pomôcť zdravotníkom. Zriadili špeciálnu škôlku, kde môžu nechať svoje deti
Zdielať na

Mesto Trenčín sa rozhodlo pomôcť zdravotníkom. Zriadili špeciálnu škôlku, kde môžu nechať svoje deti

TRENČÍN / V Trenčíne spustili zaujímavý projekt. Mesto vyčlenilo materskú školu spolu s učiteľmi, aby sa starali o deti zdravotníckych pracovníkov. Nemali kde nechať svoje ratolesti, a preto s nimi museli zostať doma. V nemocnici ich však potrebujú. Projekt odobrili aj hygienici.

Zdravotníkov potrebujú v nemocnici ako soľ, a preto sa im mesto rozhodlo pomôcť. "Spúšťa sa babysiting pre zdravotníkov trenčianskej nemocnice," vyjadril sa primátor Richard Rybníček. Lekári, sestry a všetok zdravotnícky personál, ktorý má deti, ich môže priniesť do budovy materskej školy hneď oproti nemocnici. Tu sa im o ne postarajú. "Sú to deti od 3 do 10 rokov, sú vyčlenené v dvoch skupinách," vysvetlil primátor Trenčína. 

"Možno tá situácia bude horšia a všetci zamestnanci môžu využiť túto možnosť," povedal ekonomický riaditeľ nemocnice Trenčín Marek Šedík. 

Do škôlky momentálne chodí 11 detí. Starajú sa o ne dve učiteľky. Spustenie tohto projektu im museli odobriť hygienici. Platia tu prísne pravidlá. V jednej triede môže byť maximálne 5 detí. "Učiteľky ráno deťom odmerajú teploty, aj oni si odmerajú, deti doniesli potvrdenia, že nie sú infekčné," objasnil Rastislav Masaryk, riaidteľ školských zariadení Trenčín. Stravu zabezpečuje nemocnica. Už o týždeň by tu malo byť viac ako 20 detí. "Ich rodičia nám poskytnú zdravotnú starostlivosť pre ľudí z regiónu," dodal Šedík. No a môžu sa do toho zapojiť aj záchranári zo záchranárok. 



Súvisiace články

Najčítanejšie správy