Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rýchlik museli núdzovo odstaviť v Banskej Bystrici. Vo vagóne sedel muž, ktorý prišiel z Rakúska
Zdielať na

Rýchlik museli núdzovo odstaviť v Banskej Bystrici. Vo vagóne sedel muž, ktorý prišiel z Rakúska

BANSKÁ BYSTRICA / Prísne opatrenia na železničnej stanici v Banskej Bystrici. Rýchlik uviazol na trati pre podozrenie na koronavírus. Príznaky sa počas jazdy prejavili u jedného z cestujúcich, ktorý pricestoval z Rakúska.

Rýchlik R346 Fatra smerujúci zo Zvolena do Čadce neplánovane uviazol v Banskej Bystrici, pre podozrenie na koronavírus. Vo vlaku sa totiž nachádzal muž s príznakmi a navyše s pozitívnou cestovateľskou anamnézou. Podľa našich informácií pricestoval z Rakúska a namierené mal do Žiliny.

"Železničná polícia zabezpečovala miesto kde sa osoby nachádzali, aby s nimi neprišiel nikto do kontaktu a prípadne, aby neopustili vlak," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Vagóny museli odpojiť, okrem tohto muža vnútri uviazli ďalší dvaja cestujúci, ktorí boli v jeho bezprostrednej blízkosti. Na mieste boli policajti aj záchranári v špeciálnych oblekoch. Všetkých troch mužov vyšetrili. "Pacienti boli našim "covid tímom" vyšetrení za sprísnených bezpečnostných podmienok na oddelení urgentného príjmu, po posúdení klinického stavu bude rozhodnuté o ďalšom postupe," informovala hovorkyňa FNsP v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje. 

Ich prevoz do karanténnych zariadení na Donovaloch či v Gabčíkove možný nebol, tie sú podľa ministerstva vnútra určené pre repatriovaných občanov. "Permanentný a ústredný krízový štáb budú tento problém riešiť. Je to opäť jeden z problémov, ktorý nebolo možné vykryť plošným opatrením. O osoby bez domova by sa malo postarať mesto, kde sú evidovaní," vyjadrila sa hovorkyňa ministerstva vnútra Petra Friese. V karanténe však skončil aj vlakvedúci a celý vlak museli vydezinfikovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy