Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Riskujú svoje životy: Stovky ľudí vyslovili obrovské ĎAKUJEM potleskom lekárom, predavačkám aj šoférom MHD
Zdielať na

Riskujú svoje životy: Stovky ľudí vyslovili obrovské ĎAKUJEM potleskom lekárom, predavačkám aj šoférom MHD

PRIEVIDZA / V Prievidzi bolo dnes presne o 19 hodine počuť potlesk. Obyvatelia mesta takýmto spôsobom poďakovali tým, ktorí odvádzajú hrdinskú prácu v nemocniciach, ale zabezpečujú aj náš normálny život – teda predavačkám, šoférom autobusov, rušňovodičom a iným.

Stovky lekárov, sestier a pracovníkov iných odvetví v týchto dňoch riskujú svoje zdravie a životy, aby zachránili ostatných. Ľudia v Prievidzi im preto chceli symbolicky poďakovať. "Potlesk je akousi solidaritou voči týmto ľuďom, lebo nie každý človek môže prispieť na nejakú zbierku, môže ušiť rúško. Ale cíti potrebu poďakovať sa ľuďom, za to čo všetko teraz pre celé Slovensko a pre lekárov robia." vraví jeden z organizátorov. Medzi rizikovými povolaniami sú lekári, sestričky ale rovnako telekomunikační pracovníci, poštári a mnohí iní, ktorí sa denne vystavujú kontaktu s ľuďmi.

Potlesk bolo počuť na sídliskách v celom meste. Symbolicky ďakovali starí i mladí. Chorí aj zdraví.
Organizátori symbolického potlesku takú podporu nečakali. " My sme to skúšali ako nevinný fejsbukový status a behom niekoľkých minút boli stovky ohlasov aby sme zorganizovali takýto verejný potlesk hrdinom."
Táto iniciatíva spája ľudí a nenecháva ich chladnými. " Milo ma to prekvapilo, že niečo takéto sa deje, že si ľudia začínajú uvedomovať, že tí zdravotnícki zamestnanci a ten zdravotnícky personál je tu naozaj pre nich." povedal námesník bojnickej nemocnici Michal Henčel.
Zdravotný personál skončil v karanténe. U pacienky sa potvrdil koronavírus:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy