Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najznámejší slovenský byt na predaj: Napriek koronavírusu dražbu Ficovho niekdajšieho bytu otvorili
Zdielať na

Najznámejší slovenský byt na predaj: Napriek koronavírusu dražbu Ficovho niekdajšieho bytu otvorili

BRATISLAVA / Asi najznámejší slovenský byt bol v pondelok na predaj. Ide o nehnuteľnosť, ktorú v minulosti vlastnil odsúdený podnikateľ Ladislav Bašternák, ten ju prenajímal Robertovi Ficovi. Keďže prepadol štátu, správkyňa konkurznej podstaty ho dražila, a to aj napriek mimoriadnej epidemiologickej situácii. Ako táto dražba dopadla, priblížil reportér Samuel Migaľ.

Krátko po jedenástej hodine otvorila dražobnú miestnosť správkyňa konkurznej podstaty Lenka Ivanová. Ešte na začiatok uviedla, že dražobnú zábezpeku zložil iba jeden záujemca. Ani ten, ale ani ďalší na túto dražbu nedošli.

Napriek tomu ju správkyňa otvorila. Prečítala znalecký posudok, ktorý hovoril o rozmeroch a vybavení bytu, ktorý obýval v minulosti bývalý premiér Robert Fico. Tým, že neprišiel žiaden záujemca, túto dražbu ukončila.

Tento byt má vyvolávaciu cenu 1 670 000 eur a povinná zábezpeka, ktorú musí zložiť záujemca, je 40 000 eur. Minimálne prihodenie je 3 000 eur.

Keďže ale žiadni záujemcovia na tejto dražbe neboli, tak táto dražba bola vyhlásená za neplatnú a v najbližšej dobe by sa malo rozhodnúť o termíne ďalšieho kola dražby bytu daňového podvodníka Ladislava Bašternáka. 

Viac o prípade si môžete pozrieť tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy