Jasno
16°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
VIDEO. Ako reportérka Katka Kleknerová na ulici žobrala...
Zdielať na

VIDEO. Ako reportérka Katka Kleknerová na ulici žobrala...

Tí, čo ovládate hru aspoň na jednom nástroji, treba ho naladiť. Aspoň tak spravila aj reportérka Katka Kleknerová a vyskúšala si žobranie na ulici hrou na akordeón. Presne takto totiž vyzerajú predstavy Slovákov o roku 2013 - alebo skôr obavy. Až dve tretiny Slovákov si myslia, že nebudeme mať z čoho žiť a zrejme skončíme na ulici...

"Ono, doposiaľ bola chudoba a teraz bude ešte väčšia," myslia si aj opýtaní ľudia. Podľa prieskumov sú totiž predstavy Slovákov o živote v roku 2013 dosť pesimistické. Až dve tretina z nás neverí, že sa bude mať lepšie. Najhoršie vraj budú zvládať náklady na život. 68 percent Slovákov si myslí, že financovanie položiek ako voda, kúrenie či jedlo budú zvládať horšie.

Niet sa čo diviť. Nezamestnanosť v eurozóne rastie, tí, čo si prácu ustrážia, nemusia rátať so zvýšením platov, v prvom štvrťroku na Slovensku sa očakáva mierny pokles počtu pracovných ponúk a vďaka inflácii aj reálna mzda bude o niečo nižšia ako v minulom roku.... Viac o prieskume si prečítajte TU!

Téme sa ďalej venuje Richard Juriš. Spojte sa s ním cez profil na Facebooku. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy