Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dvoch kamarátov zrazilo auto, šestnásťročný Viktor neprežil
Zdielať na

Dvoch kamarátov zrazilo auto, šestnásťročný Viktor neprežil

KAPINCE / Na ceste pri Kapinciach (okres Nitra) zrazilo v piatok večer osobné auto dvoch nerozlučných kamarátov. Šestnásťročný tínedžer zrážku neprežil, jeho 20-ročný kamarát vyviazol z nehody s ľahkými zraneniami. Tvrdí, že 48-ročný vodič im po zrážke nepomohol.

Chlapci boli v susednej dedine v krčme na malinovke. Domov išli krátko po ôsmej hodine večer. Šestnásťročný Viktor a dvadsaťročný Tomáš kráčali po pravej strane cesty, keď ich zrazilo auto. Náraz bol taký silný, že Viktora odhodilo do plota. 

​Na mladíkov sa vozidlo vyrútilo od chrbta. Aj keď sa Tomáš snažil kamarátovi pomôcť, bolo už neskoro. Tvrdí, že vodič po zrážke vôbec nezastavil a z miesta odišiel. Vrátiť sa sem mal asi po pol hodine. 

"Keby aspoň zastavil a zavolal pomoc, ale on odtiaľ zdrhol. Vrátil sa asi po pol hodine, no to už bolo neskoro," hovorí Tomáš.

Reflexné prvky nemali

Tomáš tvrdí, že mu pomohli až okoloidúci, ktorých zastavil. Mladíci nemali na sebe žiadne reflexné prvky. 

"Podľa vzdialenosti chodca a miesta, kde vozidlo zastavilo, rýchlosť jazdy nebola extrémne vysoká, mohla sa pohybovať 90 kilometrov za hodinu," myslí si súdny znalec z odboru dopravy Jozef Veverka.

"Okolnosti a miera zavinenia tragédie sú v štádiu vyšetrovania," uzavrela nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy