Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajta našli s prestrelenou hlavou, prípad vyšetrujú ako zabitie
Zdielať na

Policajta našli s prestrelenou hlavou, prípad vyšetrujú ako zabitie

ZLATÉ MORAVCE / Elitný vyšetrovateľ prezídia policajného zboru, ktorého našli včera zastreleného v záhrade rodinného domu, sa pravdepodobne zastrelil sám. Polícia aj v piatok na mieste zaisťovala stopy. Prípad vyšetrujú zatiaľ ako zabitie. Syn mŕtveho policajta hovorí o tom, že otec bol čestný človek a počas dlhoročnej práce v zbore ho viac krát vyznamenali.

Policajta so strelným poranením hlavy našli príbuzní, ktorí bývajú v blízkosti. Okamžite prišli na miesto policajti. Zbraň ležala podľa svedkov teste pri nebohom, na mieste zasahoval aj pyrotechnik. Na ulicu, na ktorej dom stojí, sa nikto okrem vyšetrovateľov nedostal. "Viem, že robil na kriminálke," hovorí jeden zo susedov. 

"K podrobnostiam zabitia sa budeme vedieť vyjadriť po výsledkoch pitvy," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. 

Samovražda?

Vyšetrovatelia pracujú aj s verziou, že elitný policajný pátrač spáchal samovraždu. Stopy na mieste zaisťovali aj v piatok. Susedia ako aj ľudia, ktorí muža poznali, sú v šoku. "Nechápem," povedal jeden zo susedov. 

"Vyšetrovateľ začal trestní stíhanie pre trestný čin zabitia," dodala hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. 

V polícii 23 rokov

Policajt pracoval v zbore dlhé roky. Nedávno ho podľa zdroja TV JOJ z prostredia polície vyšetrovala inšpekcia ministerstva vnútra, následne ho mali obviniť z korupcie. Už druhý týždeň čerpal dovolenku. "Policajt bol zaradený na úrade prezídia policajného zboru na odbore pátrania. V zbore bol 23 rokov," dodala Dobiášová.

​Okolie policajta poznalo ako dobrého muža a vynikajúceho otca už dospelého syna. Mimo kameru syn povedal, že otec bol čestný človek a mal veľmi dobrú policajnú kariéru. Dostal niekoľko vyznamenaní. To, že ho vyšetrovala inšpekcia potvrdil, ale prizvukoval, že to, čo mu dávajú za vinu, pravda nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy