Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena aj 103-ročná starenka na vozíku boli na priechode, vrazilo do nich auto
Zdielať na

Žena aj 103-ročná starenka na vozíku boli na priechode, vrazilo do nich auto

TRNAVA / Stotriročná žena na invalidnom vozíku prišla o život po zrážke na priechode pre chodcov. Nebola to ale jediná nehoda svojho druhu v posledných dňoch. Polícia varuje vodičov aj chodcov, aby boli aj na jeseň ostražití.

Polícia v Trnavskom kraji zaevidovala v posledných dňoch niekoľko vážnych kolízií na priechodoch pre chodcov.

Starenka na invalidnom vozíku

Ešte minulý týždeň došlo k tragickej nehode v obci Lehnice v okrese Dunajská Streda, kde vodič cúval z miesta mimo cesty, pričom zadnou časťou svojho auta zachytil na priechode pre chodcov staršiu ženu na invalidnom vozíku, ako aj ďalšiu ženu, ktorá vozík tlačila.

"Stotriročná žena na vozíku utrpela zranenia, s ktorými bola hospitalizovaná v nemocnici. Po prepustení z nemocnice ale zomrela," informovala trnavská krajská hovorkyňa Martina Kredatusová.

Sedemdesiattriročná žena, ktorá zosnulej pomáhala, vyviazla s ľahkými zraneniami. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Zrážka na priechode

O deň neskôr popoludní priamo v Dunajskej Strede došlo k ďalšej nehode na priechode pre chodcov. Tridsaťsedemročný vodič zrazil 25-ročnú ženu s dvojročným synom.

"Pri nehode sa matka so synom zranili ľahko. Policajti alkohol u účastníkov nehody na mieste nezistili," uviedla Kredatusová.

​Účastníkov cestnej premávky polícia nabáda k zvýšenej opatrnosti.

"Polícia opätovne pripomína, že vodič je povinný dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť," varuje hovorkyňa.

Vidieť a byť videný

Najmä na jeseň dokáže nepriaznivé počasie skomplikovať situáciu vodičom i chodcom. Nemali by preto zabúdať na heslo "vidieť a byť videný".

"Za zníženej viditeľnosti musí mať chodec idúci po okreji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev," informuje Kredatusová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy