Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Manželský pár prechádzal cez priechod, keď do ženy vrazilo auto
Zdielať na
Krimi

Manželský pár prechádzal cez priechod, keď do ženy vrazilo auto

PREŠOV / Na priechode pre chodcov v Prešove došlo k zrážke chodkyne a dvoch osobných áut. Pri nehode utrpela zranenia 64-ročná žena, hoci prechádzala cez priechod a vodič jej prednosť dával. Do stojaceho auta ale narazilo zozadu ďalšie osobné auto.

Staršia žena prechádzala cez priechod pre chodcov spolu s manželom. Vodič taxislužby zastavil a dával im prednosť. Vtom do jeho auta vrazilo zozadu ďalšie auto. Jeho vodička zrejme nestihla včas zareagovať.

"Na mieste sa nachádzali dve zranené osoby, z toho jeden chodec a jedna osoba z auta," uviedol veliteľ hasičov Peter Lukáč.

Náraz odzadu

Auto taxislužby, ktoré pred priechodom stálo, skončilo po náraze takmer za ním. Auto, ktoré doň vrazilo, ho posunulo o viac ako meter, práve na miesto, kadiaľ prechádzal starší manželský pár. Muž v poslednej chvíli odskočil. Jeho manželka to už ale nestihla.

"Ja som ju len chytil. Keby si hlavu udrela, tak koniec," hovorí manžel.

"Obidve osoby odviezli na ďalšie ošetrenie do nemocnice," dodal Lukáč.

V rukách lekárov okrem chodkyne skončila aj vodička auta. "Obaja vodiči sa podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny," dodala prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

Ľahšie poranenia

Podľa informácií z nemocnice zrazená chodkyňa vyviazla len s ľahšími zraneniami.

"Utrpela poranenie predkolenia a previezli ju na ďalšie ošetrenie do prešovskej nemocnice," uviedol hovorca záchranárov Jozef Minár.

"Okolnosti a miera zavinenia nehody je predmetom vyšetrovania," uzavrela Migaľová.

Manželský pár prechádzal cez priechod, keď do ženy vrazilo auto, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy