Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
SERVISNÁ TÉMA: Zlodej vnikne do bytu za 6 sekúnd, čo s tým?
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA: Zlodej vnikne do bytu za 6 sekúnd, čo s tým?

Ak si myslíte, že ak máte zatvorené okno, zlodeji sa k vám nedostanú, ste na omyle. Trvá im to necelých 6 sekúnd. Potom bez povšimnutia okolia vhupnú do vášho príbytku. Dokonca im neprekáža, ak ste doma!

Časy, keď zlodeji rozbíjali okná kameňmi a hlučným spôsobom sa dostávali dnu, sú preč. Najnovšie im stačí obyčajný skrutkovač. Plastové dvere, či okno dokážu prekonať bez poškodenia a najmä bez zbytočného hluku v priebehu niekoľkých sekúnd.

Plastové okná len dobre izolujú

,,Tie okná sú dobré voči tepelnej izolácii, ale o čom sa nehovorí je to, že sa cez ne dá veľmi dobre dostať. Sú istené malými západkami," vysvetlil Jozef Adame z obchodného združenia Bývajme bezpečne.

V trenčianskom kraji v minulom roku zaznamenali až 165 vlámaní takéhoto charakteru. ,,Radíme občanom, aby si vo svojom vlastnom záujme chránili majetok," povedala Elena Antalová z Krajského riaditeľstva PZ Trenčín.

Dávajte si pozor, zbytočne zlodejov neprovokujte a z bezpečnostného hľadiska si určite nainštalujte uzamykací mechanizmus aj na okná, aj na dvere.

flickr.com/ilustračné

Súvisiace články