Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tri lúpeže na juhu Slovenska! Zlodeji použili aj násilie...
Zdielať na

Tri lúpeže na juhu Slovenska! Zlodeji použili aj násilie...

V utorok prežili v priebehu niekoľkých hodín horor predavači a predavačky na troch miestach na juhu Slovenska. Najskôr vytiahol zbraň muž na ženy v klenotníctve v Lučenci, v tom istom meste zaútočil ďalší muž na predavačku v stánku s občerstvením. Napokon si peniaze odniesol aj neznámy muž so zbraňou na pumpe v Slovenských Kľačanoch...

Chcel šperky, no vydesil sa

Do lučeneckého klenotníctva vošiel muž údajne s úmyslom kúpiť niečo vlastnej žene v hodnote 2 000 eur. Zaujímal sa o prsteň alebo retiazku. Na hlave mal šiltovku a veľké okuliare. Jedna z predavačiek muža obsluhovala, druhá stála pri dverách.

Zrazu vytiahol z vaku kovový predmet, ktorý pripomínal zbraň. Jedna zo žien odbehli od šoku do zadnej časti obchodu, druhá dverami von. Zlodej sa tak naľakal, že ušiel bez peňazí aj šperkov... Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a mužovi hrozí 12 rokov za mrežami.

Po útoku predavačka omdlela

Podobne môže skončiť aj muž, ktorý zaútočil a do hlavy udrel predavačku rýchleho občerstvenia blízko lučeneckej autobusovej stanice. Žena sa práve chystala vyniesť odpadky a po údere omdlela. Muž utiekol aj s hotovosťou a cigaretami. Po oboch lupičoch polícia intenzívne pátra.

Z benzínky si odniesol 2500 eur

V tom istom čase vyčíňal aj lupič na benzínovej pumpe v Slovenských Kľačanoch pri Veľkom Krtíši. Maskovaný čiernym oblečením, kuklou a šatkou namieril zbraň na pracovníka a ten mu vydal celú tržbu v hodnote viac ako 2500 eur. Následne ušiel smerom na Dolnú Strehovú.

"Som išiel robiť uzávierku, vtrhol cez dvere dnuka, namieril na mňa zbraň a pýtal celú tržbu. Ja som ich mal vo vrecku odložené, keď som išiel domov. Keď odchádzal, cúval a mieril na mňa zbraňou," spomína otrasený pracovník pumpy Peter. Podľa Petra bol muž mladý, mohol mať najviac 35 rokov. Je štíhlej postavy, vysoký asi 175 cm. Polícia po ňom stále pátra.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy