Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Cifrová (29) aj Kičikoleva (20). Vylepšené ženy vystrašil silikón
Zdielať na

Cifrová (29) aj Kičikoleva (20). Vylepšené ženy vystrašil silikón

Počítačové súčiastky či elektronika. To sú oblasti využitia priemyslového silikónu. Francúzska firma PIP však ušetrila asi miliardu eur, skrášlovala ním totiž aj ženské poprsia. Vylepšené krásky, vrátane slovenských celebrít, zachvátila panika.

Škodlivé by som vybrala

,,Išla som si pozrieť na kartičke od akej firmy mám ja svoje silikóny," povedala Eva Cifrová. ,,Ja som človek čo rieši s chladnou hlavou a keby mi doktor povie, že mám škodlivé implantáty tak si to dám vybrať,"dodala playmate.

Čerstvá mamička Romana Škalmová ostala zaskočená. Jej silikóny pochádzajú práve z krajiny galského kohúta. ,,V prvom rade som lovila v pamäti, akú značku silikónov mám ja. Nakoniec som zavolala dodávateľovi, ktorý mi ich dodával a aj lekárovi. Silikóny sú síce z Francúzska, ale je to úplne iný dodávateľ, takže sa ničoho nebojím, " povedala Škalmová.

Dámy, ktoré si prsnými implantátmi skrášlili život neskôr tŕpli, či práve tie ich nepochádzajú z Francúzska. Práve táto krajina vyrábala implantáty, ktoré neskôr praskali. VIAC TU!

Prevencia je najdôležitejšia

Či silikóny majú, alebo nie, najpodstatnejšia je prevencia. Prehliadky u lekára navštevujú pravidelne. V koži podvedených žien by sa určite nechceli ocitnúť. ,,Neviem si ani predstaviť ako by som  reagovala, človek sa asi bojí o zdravie, to by bolo prvé čo by ma zaujímalo. Ak by bolo treba to vybrať, samozrejme, že by som si to išla dať vybrať," povedala Ivana Kičikoleva.

Na pravidelnosť dbá aj Erika Barkolová. ,,Ja som sa rozhodla, že každý rok budem chodiť na ultrazvukové vyšetrenie. Chodila by som aj keby som nemala implantáty a zatiaľ som v poriadku," skonštatovala Erika.

Lacnejší priemyselný silikón...

Firma PIP zámenou silikónu ušetrila asi miliardu eur. Obal ich implantátov ale praská a presakuje. 

V ohrození sú aj vylepšené Britky či Španielky. Rozhnevané klientky už demonštrovali pred francúzskym ministerstvom zdravotníctva v Paríži. No a výrobca implantátom môže čakať na opletačky pred súdom.

Súvisiace články