Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Slovenky s umelými prsiami zachvátila panika
Zdielať na
Zaujímavosti

Slovenky s umelými prsiami zachvátila panika

Panika pre chybné prsné implantáty zasiahla aj Slovenky. K nám sa totiž doviezlo niekoľko desiatok takýchto lacných a nekvalitných výrobkov. Oficiálne sú potvrdené už tri prípady postihnutých Sloveniek. Obavy rastú u tých, ktoré vycestovali za úpravou poprsia do zahraničia.

Každá žena by chcela zaujať a niektoré si preto svoje prednosti nechali vylepšiť silikónovými implantátmi. Objavil sa však problém, s ktorým nikto nerátal. Niektoré z nich praskajú.



Nebezpečné silkóny vyľakali aj niektoré známe slovenské ženy, ktoré hneď pátrali po tom odkiaľ ich implantáty pochádzajú. Škodlivé implantáty vyrábala francúzska firma, ktorá na ich výrobu použivala lacnejší priemyselný silikón. Ten sa rozpadáva a obsahuje látky, ktoré možu v tele vyvolať rakovinu.

Majú ich aj Slovenky

Škodlivé implantáty sa používali aj u nás. Predmetné výrobky boli použité u minimálne troch pacientok v roku 2010. V skutočnosti ich však može byť oveľa viac, najmä ak záujemkyne o krajší dekolt podstúpili operáciu v zahraničí. Za posledný rok sa u implantátov PIP zistilo asi v 1000 prípadoch, že bol silikón prasknutý. Pacientky by preto mali sledovať zmeny, a ak sa čokoľvek prejaví, včas ísť k lekárovi.

Zdielať na

Súvisiace články