Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dôsledky sviatočného maškrtenia? 7 kíl nadváhy!
Zdielať na

Dôsledky sviatočného maškrtenia? 7 kíl nadváhy!

Patríte medzi tých, ktorí sa v tomto povianočnom období radšej nechcú postaviť na váhu, aby si nepokazili náladu? Mnohí začali maškrtiť už na vianočných trhoch, potom nasledovali štedrá večera a štedré dni plné jedla. A teraz si skúste tipnúť, koľko kilogramov dokážeme počas vianočného prejedania sa pribrať!?

Za koláče hodiny vo fitnescentre

"99 percent ľudí priberie bez problémov. A to chudnutie je oveľa náročnejšie a určite trvá dlhšie ako ten jeden týždeň. Kým sa vrátite na vašu pôvodnú váhu, to môže trvať aj vyše mesiaca, ak nie dlhšie," informuje odborníčka na redukciu nadváhy Katarína Skybová. Za týždeň pribrať sedem kíl je totiž celkom zaujímavé. Podľa odborníkov však v priemere zhodiť, čo naberieme, trvá až pätnásobne dlhšie.

Práve po Silvestri majú mnohí svoje vianočne či sviatočné obžerstvo potrebu odčiniť vo fitnescentrách. Neveríte? Momentálne totiž praskajú vo švíkoch.

"Bolestivá" redukcia kíl potrebuje motiváciu

Je však rozdiel pri chudnutí v dvadsiatke a po štyridsiatke. "Tá doba tam môže byť až 3-4-krát toľko. Všetko je dané vekom a čím je človek starší, tým je všetko horšie. Takže pozor na to," upozorňuje tréner Štefan Orosz. Upozornenie platí aj pre výdrž a motiváciu. Schudnúť neznamená jeden deň v mesiaci sa pár hodín zapotiť a padla...

"Ten začiatok roka je nával, okolo 20., 30. januára už tá motivácia bledne a to predsavzatie je menej motivačné, menej intenzívne a klientov ubúda," tvrdí odborníčka Skybová. "Väčšina zistí, že to nie je také jednoduché. zhodiť to. Bolí to a ten výsledok nie je taký, ako som počítal, takže väčšinou prestanú. Už iba malé percento vydrží, že ich to fakt chytí," dodáva tréner Orosz.

Ak je pre vás fyzická námaha nie až tak lákavá a prijateľná, niektorí riešia pár kíl navyše úpravou svojho menu.

ISIFA

Súvisiace články