Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vianočná večera bez klasiky? To si vie málokto predstaviť
Zdielať na

Vianočná večera bez klasiky? To si vie málokto predstaviť

Klasika na Štedrovečernom stole je jednoducho klasika. Majonézový šalát, vyprážané podkovičky z kapra, koláče, zákusky a samozrejme kapustnica so všetkým, čo v nej nesmie chýbať. To sú Vianoce, typické pre väčšinu z nás.

Viete si predstaviť Štedrovečernú večeru bez tradičnej kapustnice s klobáskou, vyprážaného kapra či bez majonézového šalátu? Mnohí si to predstaviť nevedia, sú však aj takí, ktorým to vôbec nechýba. Nie každý má rád klasiku a ak premýšľate nad tým, že niekedy by ste vyskúšali aj vy "zdravšie Vainoce" začať môžete takto: "Ryba nemusí byť vyprážaná. Samozrejme. Môže byť grilovaná, na prírodno alebo na sucho grilovaná  a trebárz na rošte," tvrdí odborník na zdravú stravu Igor Bukovský.

Šalát bez majonézy

Majonézový šalát bez majonézy? Dá sa to. Stačí ju vymeniť za jogurt alebo aspoň zmierniť pomer 1:1. Doktora Igora Bukovského vyspovedal v Novinách o 12-ej moderátor Ivan Janda. Čo všetko odporúča? Pozrite si video a dozviete sa viac.

Pite zdravo

Pre mnohých z nás sú Vianoce o tom, že si doprajeme jedlo či pitie via sko počas roka. Naše telo by sme však nemuseli zahltiť sladkými bublinkovými nápojmi. Údajne je jeden pohár pre ženu a dva pre muža výhodné. vyhnúť by sme sa mali aj destilátom. Z farebných alkoholov síce bolí hlava viac, ale škodia menej.

ISIFA

Súvisiace články