Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Totálny kolaps? 1. decembra zostanú zatvorené aj ambulancie
Zdielať na

Totálny kolaps? 1. decembra zostanú zatvorené aj ambulancie

Na ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) sa valí jedna zlá správa za druhou. Hrozí, že 1. decembra nenastúpi do práce 2- tisíc zdravotníkov a slovenské nemocnice skolabujú. No a dnes vyšlo najavo, že v rovnaký deň zostanú zatvorené aj ambulancie. Pacienta tak nebude mať kto ošetriť.

V ambulanciách pôsobí asi 15- tisíc lekárov. Sú to všeobecní, ženskí, kožní či ušní doktori. Slovenská lekárska únia špecialistov vyzvala svojich členov, aby 1. decembra ani len neotvárali svoje ambulancie.

Ostrý štrajk špecialistov

"Vyzývame všetky súkromné ambulancie, aby sa konečne spamätali a v prípade neúspechu rokovaní s premiérkou a na ministerstve zdravotníctva sa pridali. Ostrý jednodňový štrajk plánujeme na štvrtok 1. decembra," vyhlásil šéf únie Andrej Janco.

Dodal, že od 23. decembra do 2. januára budú všetci súkromní lekári pacientov vyžadujúcich sledovanie posielať do nemocníc. Štát podľa neho akosi zabudol, že v zdravotníckom systéme sú okrem štátnych aj súkromní lekári, bez ktorých však systém ako celok fungovať nebude.

Platy v nemocniciach? Uhliarik vraj zavádza

Na stole sú navyše stále výpovede aj lekárov z nemocníc. Aj tí z prešovskej nemocnice sú pripravení odísť. Od ministra nechcú sľuby, ale konkrétne kroky. Lekárov rozhnevali aj výroky Ivana Uhliarika o ich platoch. A tak niektorí ukázali aj výplatné pásky.

sita

Súvisiace články