Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Uhliarik sa s lekármi stretol. S tými, s ktorými chcel...
Zdielať na

Uhliarik sa s lekármi stretol. S tými, s ktorými chcel...

Už len 26 dní, prosím nezabudni, že sa blíži, deň keď poslednýkrát, budem pri tebe stáť bezmocný... To sú o jednu číslovku upravené slová hitu Mira Žbirku, ktorú by si dnes mohol pospevovať minister zdravotníctva Ivan Uhliarik.

Viac než 2000 lekárov totiž stále nestiahlo svoje výpovede. Pokiaľ tak neurobia ani v nasledujúcich 26-tich dňoch, padnú slovenské nemocnice na kolená. Dnes sa mal minister Uhliarik v rámci svojho turné po zdravotníckych zariadeniach stretnúť s lekármi Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave.

Nepríde, lebo takto si to nepredstavoval

Mal sa... Stretnutie malo odštartovať o 10:30 h, napokon k nemu neprišlo ani po pol jednej. Ako naňho lekári z "malých" i "veľkých" Kramárov netrpezlivo čakali, o tom píše na svojom blogu lekárka Zuzana Šubová. Posledný termín bol na pravé poludnie, po polhodine však prišla od ministra Uhliarika odpoveď, že "nepríde, lebo takto si to nepredstavoval."

Hovorkyňa Uhliarika: Stretnutie sa uskutočnilo

Od hovorkyne ministra zdravotníctva Kataríny Zollerovej, ktorú sme v súvislosti s neuskutočneným stretnutím kontaktovali, sme sa však dozvedeli čosi úplne iné. "Stretnutie ministra s lekármi sa uskutočnilo. Práve sa skončilo, akurát z neho odchádzame," povedala nám pár minút pred druhou hodinou popoludní.

Stretol sa s tými, s ktorými sa chcel

Na otázku, či to bolo stretnutie iba s vybranými lekármi, zaznela takáto odpoveď: "Bolo to stretnutie s lekármi Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave. S nimi sa pán minister stretnúť chcel. Niekto, pravdepodobne pán doktor Kollár alebo celé lekárske odborové združenie, zorganizoval v posluchárni Detskej fakultnej nemocnice stretnutie s lekármi z celej Dérerovej nemocnice. Zámerom pána ministra bolo stretnúť sa s lekármi z detskej a s tými sa aj stretol. A stretne sa s nimi opäť na budúci týždeň vo štvrtok."

Stretli sa a dohodli sa, že sa stretnú...

A aké sú výsledky dnešného stretnutia? Hovorkyňa Katarína Zollerová: "Diskutovali spoločne, diskusia bola konštruktívna a dohodli sa, že spíšu svoje otázky a požiadavky a na budúcotýždňovom stretnutí sa k nim pán minister vyjadrí."

Nuž, stretli sa, diskutovali a dohodli sa, že sa opäť stretnú... Vskutku parádny výsledok stretnutia!

www.health.gov.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy