Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Rozruch u Uhliarika. Toto je oficiálna odpoveď jeho podriadenej
Zdielať na

Rozruch u Uhliarika. Toto je oficiálna odpoveď jeho podriadenej

Do avizovaného kolapsu slovenského zdravotníctva už zostáva iba 33 dní. Lekárski odborári opäť vyzvali premiérku a všetkých politických lídrov, aby zastavili transformáciu nemocníc. Svojsky sa k problémom postavilo ministerstvo zdravotníctva. Od dnes s TV JOJ už komunikuje iba písomne.

Komunikačný manuál lekárov pobúril. Dôvodom bolo okrem iného aj to, že minister riaditeľom odporúčal, aby ich riaditelia rozdeľovali na lekárov, ktorých si treba zastávať a odborárov, ktorých treba kritizovať za to, že im ide len o peniaze.

V manuáli okrem iného odporúča ministerstvo riaditeľom hovoriť, že rušia a zlučujú oddelenia, utajovať kvalifikáciu žiadateľov o prácu lekára, ale hovoriť najmä o ohrození detských pacientov. "Minister prestáva byť dôveryhodným pre lekárov ale i pre verejnosť," tvrdí predseda Lekárskeho odborového združenia Marián Kollár.

O stanovisko sme požiadali aj samotný rezort ministerstva. Na oficiálnu otázku, či ministerstvo na vyjadrenia LOZ bude reagovať, sme od hovorkyne rezortu Kataríny Zollerovej dostali z oficálneho mailu takúto oficiálnu, mimoriadne neštandardnu odpoveď:

Milá kolegyňa, skús prísť na MZ, na nejakom stole možno niečo nájdeš, a zoberieš si nejaké papiere, ktoré Ti nepatria a je v nich naše stanovisko. To vieš výborne. S úctou Katarína Zollerová, hovorkyňa

Treba dodať, že toto je odpoveď úradníčky, ktorá je platená za informovanie verejnosti z našich daní. Jej príjem výrazne prekračuje mzdu väčšiny pracujúcich Slovákov.

Za zverejnenie tohto manuálu bude naša televízia svojim divákom zrejme prinášať stanoviská ministerstva len v písomnej podobe.

Lekárov nič nezastaví

Lekári tvrdia, že ich nezastaví ani nátlak, ktorý na nich cez riaditeľov nemocníc vytvára ministerstvo zdravotníctva. Tomu nasvedčuje aj dokument Ivana Uhliarika, ktorý získala televízia JOJ. "Odporúčam vám vo vašich vyjadreniach rozdeľovať lekárov a odborárov," píše sa okrem iného v dokumente.

noviny.sk

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy