Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chcete mať biele zuby? Tak pozor na babské recepty!
Zdielať na

Chcete mať biele zuby? Tak pozor na babské recepty!

Krásny úsmev a snehobiele zuby. Kto by také nechcel? Bielenie u zubára je pomerne drahé a tak ľudia skúšajú tzv. babské recepty. Pekné zuby však nie sú len výsledkom bielenia, ale celkovej starostlivosti o ne. Do konca roka ostávajú tri mesiace, takže nezabudnite aj na preventívnu prehliadku u zubára! Ak ju nestihnete, zákrok, ktorý budete nabudúce potrebovať, si uhradíte celý sami.

Pozor na experimenty!

Vybielenie u zubára? Prosíme si 300 eur a nečakajte, že vám peniažky preplatí poisťovňa. Tak práve pre túto cenu skúša čoraz viac ľudí tzv. babské recepty. A teda že vám k belším zubom dopomôže citrónová šťava, ocot, kypriace prášky alebo dokonca sóda bikarbóna.

Áno, o nejaké to percento vám zuby možno vybielia, ale sú dosť riskantné pre zubnú sklovinu. Môžu vám ju totiž zničiť. "Sklovina je síce najtvrdší orgán na ľudskom tele, je tvrdšia ako kosť, ale určite aj takéto mechanizmy alebo kyseliny ich môžu poškodiť," upozorňujú zubní lekári.

Miesto bielenia dentálna hygiena

Niektorí pacienti majú pocit, že majú belšie zuby po odstránení zubného povlaku. Stomatológ vám ho odstráni za poplatok 50-70 eur. Ide o profesionálnu dentálnu hygienu, nie však o zmenu farby zubov. Čo to znamená?

Jednoducho, že o zuby by sme sa mali starať odmalička. Aby sme o pár rokov nemuseli míňať peniaze na takéto zákroky, alebo nedajbože si zaexperimentovali s katastrofálnym výsledkom...

ISIFA

Súvisiace články