Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čo robiť, ak nafúkate zo sladkostí? Tu sú rady
Zdielať na

Čo robiť, ak nafúkate zo sladkostí? Tu sú rady

Prísť o vodičský preukaz za porušenie predpisov, či alkohol nie je nič výnimočné. Policajti vám však môžu zadržať vodičský preukaz aj keď zjete sladkú maškrtu. Vyskúšali sme, ktoré sladkosti vám dokážu narobiť problémy.

Ako prvú sme otestovali tyčinku s kokosom. Zjedla som z nej sotva polovicu a nafúkala som 0,23 promile. Po kontumácii troch bonbónov s rumom poliatych čokoládou vám môžu namerať až 1,33 promile alkoholu. Nafúkať však môžete aj z mliečnej napolitánky na vrchu poliatej čokoládou a mnohých tyčiniek s príchuťou alkoholu. Problémy vám tiež môže spôsobiť ústna voda.

Čo robiť ak Vás zastavia policajti a vy ste len pre chvíľkou konzumovali tieto sladkosti? Najlepšie urobíte, ak je požiadate o opakovanú dychovú skúšku. Po niekoľkých minútach už totiž nenafúkate vôbec nič. Policajt vám však nemusí vyhovieť.

"Zo zákona nie je policajt povinný umožniť vodičovi opakovanú dychovú skúšku," potvrdila polícia. "Policajt spracuje záznam a na mieste mu zadrží vodičský preukaz," dodala.

Brániť sa samozrejme dá a to tak, že požiadate o odber krvi, ktorý bude určite negatívny. Zaplatíte si ho však z vlastného vrecka a počas dní pokým vám prídu výsledky zostávate nevodičom. Najlepšie je preto policajta presvedčiť, aby vám uveril. Je totiž iba na ňom či umožní opakovanú dychovú skúšku. Týmto sa vyhnete mnohým problémom.

TV JOJ

Súvisiace články