Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
História na tanieri! V Tomášove ochutnali barok
Zdielať na
Zaujímavosti

História na tanieri! V Tomášove ochutnali barok

Užívali si chute dávneho baroka uprostred leta v 21. storočí. V kaštieli v Tomášove sa zišli desiatky hostí, aby sa zúčastnili na špeciálnej ochutnávke barokových jedál z kuchyne prvotriednych majstrov.

Chceli by ste večerať ako králi? V Tomášove na to nemusíte mať ani modrú krv. Nedávno si ju v kaštieli užili desiatky prominentných hostí na čele s hercom Ivanom Vojtekom  a jeho manželkou. Pochutnavali si na studenom a teplom predjedle, polievke z bažanta, teľacej sviečkovej aj famóznom dezerte. Súčasťou každého chodu boli kvalitné slovenské vína. Menu bolo zostavené v barokovom štýle.

Známy herec a labužník si vychutnal všetky chody barokovej večere, našiel však medzi nimi svojho favorita. "Možno tá teľacia sviečková," prezradil. Celý večer sa odohral vo veľmi príjemnom prostredí, ktoré pripomínalo dávne veľkolepé časy princov, princezien a kráľov. Kaštieľ v Tomášove je totiž citlivo zrekonštruovaný so zachovanými maľbami. Kedysi slúžil na prevýchovu problémovej mládeže a dnes je jediným art dekor hotelom na Slovensku.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články