Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Poslanci sestričky neobalamutili, zvýšenie miezd odmietli
Zdielať na

Poslanci sestričky neobalamutili, zvýšenie miezd odmietli

Svoju púť vo štvrtok zavŕšila petícia zdravotných sestier. V parlamente ju prerokovala hŕstka poslancov. Podstatný však je tento fakt: sestry avizované zvýšenie miezd od 33 do 127 eur, ktoré im sľúbil minister, odmietli.

Petícia sestričiek poslancov veru príliš nevzrušila, v pléne si ju vypočulo zhruba 20 zákonodarcov. Kým si poslanci mastili ego tým, že petícii vyhoveli rekordne rýchlo - teda už do 6-ich týždňov - kajúce slová za 20 rokov nečinnosti veru nepadali.

Do zabudnutia tiež nestihlo upadnúť garážové vystúpenie predsedu parlamentu Sulíka, ktorý petičný výbor počastoval menom: "výletníci, ktorí bránia vjazdu do parlamentných garáží".

Sestrám vyjdú politici v ústrety vo vzdelávaní, v prepojení zdravotníckej a sociálnej práce, tiež v kontrolách v nemocniciach a nevynechali ani rituálne porovnávanie bicepsov...

Dôležité však je, že žiadne zvyšovanie platov sestier nateraz nebude. Zdravotné sestričky ešte pred schôdzou parlamentu definitívne odmietli stanovenie minimálnej mzdy. Tá totiž nebrala do úvahy ani prax, ani vzdelanie sestier. Zákonodarcovia - ak nechcú prežiť akčný september so sestrami v uliciach - musia určit termín, dokedy sú schopní splniť požiadavky sestier. Majú na to prázdninový čas, teda do septembra.

isifa

Súvisiace články