Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
November je ideálny na čítanie nových príbehov. Pozrite sa na nové knižné tipy
Zdielať na

November je ideálny na čítanie nových príbehov. Pozrite sa na nové knižné tipy

BRATISLAVA / Dobrá kniha je v týchto sychravých jesenných dňoch na nezaplatenie. Dokáže spríjemniť dlhé večery i upršané víkendy.

Hlad/ Smäd - Jozef Karika 

Práve táto dvojkniha je autorova dvadsiate v poradí, preto sa Karika rozhodol dať darček čitateľom aj sebe príbehom, ktorý sa skladá z dvoch častí. Temné mysteriózne príbehy, ktoré sa odohrávajú na bežných miestach. Kniha obsahuje 11 poviedok plných strachu, ktoré sa odohrávajú na Slovensku. 

Policajná chobotnica - Peter Šloser

Kniha od zakladateľa NAKA. Tretie kniha od tohto autora hovorí o vražde bývalého mafiánskeho bossa. Čitatelia sa aj v tomto diele stretávajú s rovnakými postavami ako v predchádzajúcich knihách. 

Ostrov potkanov a iné príbehy - Jo Nesbø

Kniha distopických poviedok, ktoré hovoria o konci sveta a možnom následku ľudstva. Autor sa pri písaní inšpiroval aj svojou predchádzajúcou knihou. 

Schopní všetkého - Klas Ekman 

Severské krimi o mužovi a žene, ktorí majú svoje rodiny ale majú milenecký pomer. Stretávajú sa každý víkend, ale pohľady na ich vzťah sa stále líšia. 

Odpor - Stephen King 

Autorovo dielo ešte z roku 1978 o postapokalyptickom svete, opisuje situáciu epidémie superchrípky. 

Princezná z Izmiru - Jana Pronská 

Tretia časť historickej série, ktorá hovorí o osude princeznej Jorine. Pohodový historický román, ktorý sa končí happyendom. 

Herbár lisovaných liečivých bylín - Miriam Latečková

Kniha, ktorá ma dve časti. Autorka dáva tipy, kedy a ako zbierať bylinky. V prvej časti sú uvedené aj recepty na rôzne recepty a možné spracovania byliniek. Druhá časť poskytuje miesto na lepenie vlastných byliniek. 

Vianočné prasiatko - J. K. Rowlingová 

Príbeh o Jackovi, ktorému sa stratí prasiatko a na Vianoce dostane nové prasiatko. Spolu s novým zvieratkom sa vydáva do Krajiny stratených vecí, kde putujú.