Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Z Košíc pešky do Lúrd za chudobných. Už o niekoľko dní vyrazí nezvyčajná karavána
Zdielať na

Z Košíc pešky do Lúrd za chudobných. Už o niekoľko dní vyrazí nezvyčajná karavána

BRATISLAVA / Jej cieľom bude pútnické miesto Lurdy vo Francúzsku. Možno to na prvé počutie neznie nijako mimoriadne, ale členovia tejto výpravy tam nepôjdu autom. Chcú tam dobehnúť, po vlastných nohách. Je to teda niečo ako bežecká púť. No a pripojiť sa k nim aspoň na kúsok môže každý. Ako a kedy, to nám prezradí náš dnešný hosť.

Na Svetový deň chudobných, ktorý vyhlásil pápež František, sa už tradične koná unikátna charitatívna akcia, ktorej cieľom je poukázať na chudobu vo svete a ako ľudom, ktorí sú ňou určitým spôsobom postihnutí, aj pomôcť. 

"My, tí bežci, chceme akoby upozorniť tými kilometrami, tou náročnosťou, že sú tu chudobní a ako im môžeme práve my pomôcť. Aby tá myšlienka Svetového dňa chudobných nezapadla kdesi do prachu, ale ako sa má alebo môže potom realizovať v praxi doma," približuje Peter Gombita, rímskokatolícky kňaz a riaditeľ neziskovej organizácie OÁZA - nádej pre nový život. 

Pri tejto mimoriadnej akcii to však nekončí, chudobným pomáhajú aj vrámci občianskeho združenia OÁZA, kde sa starajú aj o ľudí, ktorí prišli o strechu nad hlavou.

"Spoločnosť by mala dávať všetky veci do pohybu a k lepšiemu," poznamenal Gombita. Verí, že práve otázkou chudobných by sa mali kompetentní zaoberať väčšmi, keďže táto problematika je ešte vždy veľmi zanedbávanou a prehliadanou témou v spoločnosti. 

Viac sa dozviete vo videu.

Súvisiace články